Okul Müdürü Uğur Uluçay, Matematik Öğretmeni Dilek Çağlar, İngilizce Öğretmeni S. İrem Aksan Derindere, Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Uygun ve 61 öğrenci ile kitap fuarına gidildi. 
Gezi kitap fuarını ziyaret etmenin yanı sıra tarih ve kültür gezisi olarak da planlandı. Bu bağlamda öncelikle çakallı Taşhan'da konaklayan ekip, tarihi 800 yıl öncesine dayanan ve Selçuklular zamanından günümüze kadar gelen mekanda güzel izlenimler edindi.
Kitap fuarının yer aldığı kongre merkezinde ise ilk etapta çok yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Öğrenciler bu yoğunlukta kitap stantlarını dolaşarak edebiyat, kültür, bilim, tarih, güncel, ansiklopedi vb. kitapları yerinde görerek inceleme imkanı buldular. Samsun ilinin en çok turist çeken mekanlarından olan Amisos Tepesine teleferikle çıkılarak Samsun'un eşsiz manzarasını izleme imkanı bulan Osmancıklı ekip, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a geldiği tarihi bandırma vapurunu ziyaret etti. Ardından bir alışveriş merkezine geçilerek öğrenciler gönüllerince vakit geçirdiler.
Okul Müdürü Uğur Uluçay, "Bu gezi ile öğrencilerimiz tarih, kültür ve kitap tanıma gezisi yaptılar. Bunun yanı sıra Samsun'u tanıma imkanı buldular. Günübirlik yapılan bu geziyle öğrencilerimize Samsun'u tanıtma imkanı bulduk. Böylece onların ufuklarında yeni bir sayfa açtığımıza ve zihinlerinde güzel bir anı bıraktığımıza inanıyorum. Bizlere bu güzel geziyi planlayan ve bunu gerçekleştiren matematik Öğretmenimiz Dilek Çağlar'a, İngilizce Öğretmenimiz S. İrem Aksan Derindere'ye, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Özgür Uygun'a ve geziye katılan 61 öğrencimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bir sonraki gezide yeniden beraber olmayı temenni ediyorum." diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.