Osmancık'ta 12. sınıf öğrencilerine yönelik sınav öncesi "motivasyon paneli" düzenlendi.

Uzmanlar, öğrencilerin her şeyden önce kendilerine güvenlerini, başarıya inanmalarını ve hedeflerine odaklanmasını önerdi.

Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencileri, akademisyenlerle buluşturuldu. Etkinliğe Okul Müdürü İdris Makineci de katıldı.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Kadir Erol, Dr. Demet Tatar, Dr. Şenol Yavuz ve Öğretim Görevlisi Nurullah Alkan’dan oluşan panalistler tarafından öğrenciler yükseköğrenim, alan/bölümler ve istihdam imkânları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Doç. Dr. Kadir Erol, "Hedefinizi koyun, bu hedef noktasında basamaklarınızı belirleyin ve belirlediğiniz basamağın neresindesiniz? Şuan içinde bulunduğumuz Aralık ayı itibarı ile daha sınava oldukça bir zamanınız var, hangi puan noktasında oluğunuzla ilgili kendinizce bir muhasebesini yapın. Belirlediğiniz noktada değilseniz neden değilsiniz? Belirlediğiniz hedef noktasındaysanız, daha iyi nasıl olabilirsiniz? Bunları irdelememeye çalışın" dedi.

Diğer panelistler de tecrübe ve birikimlerini paylaşarak, yükseköğrenime yönelik tavsiyelerde bulundular. Panelistler ayrıca öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Panelin bir bölümüne İlçe milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel de iştirak ederek, öğrencilere moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaları tavsiyelerinde bulunarak, inanmaları halinde başaracaklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tökel'in kapanış konuşması ile panel sona erdi.