Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Osmancık İlçe Temsilciliği tarafından Kütüphane Haftası kapsamında ´Okuruz biz´ kitap okuma etkinliği düzenlendi.

TÜGVA İlçe Temsilciliği Kütüphanesi´nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler 1 saatliğine kitap okudu.

Türkiye genelinde yapılan etkinlik çerçevesinde Cumartesi günü 13.00 – 14.00 saatleri arasında TÜGVA gençleri kitap okumaya davet etti. Osmancık´ta da yapılan etkinlikte Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu öğrencileri 1 saat boyunca kitap okudu. TÜGVA İlçe Temsilcisi Emre Gökel konu hakkında yaptığı açıklamada; TÜGVA olarak ülke genelinde okuma etkinliği başlattıklarını belirterek, "Bugün Türkiye´nin bütün illerinde ve vakıf olarak ilçe temsilciliklerinin bulunduğu bütün ilçelerde ´Okuruz biz´ adlı bir kitap okuma kampanyası başlattık. Farkındalık oluşturmak, insanları, gençleri hayatın her kesiminde bulunan, 7´den 77´ye kadar bütün insanlarımızı kitap okumaya teşvik amacıyla vakfın düzenlemiş olduğu bu projeyi de bizlerde çok önemsiyoruz.

Çünkü her geçen zaman kitap okuma alışkanlığının azaldığını ve bununla beraber insanların kitaplara karşı yani sosyal medya olsun, internet olsun, telefonlar olsun bunların hepsi insanları maalesef kitap okumaktan, kitap okuma alışkanlığından bizlerde bir eğitimci olarak bizzat buna müşahede ediyorum. Tabi genel merkezimiz çok güzel bir konuya el atmış oldu. Kitap okumak çok çok önemli. Belki bir insanın en güzel dostudur, en yakın arkadaşıdır kitap.

Kitap okuduğu zaman kendisini yalnız hissetmez ve bununla beraber varsa hataları, varsa eksiklikleri kitap okuyarak giderebilir. Bizler Müslümanız. Yüce Rabbimizin ilk emridir; ´oku´ ve bizim Müslüman olarak en büyük değerimiz kitaptır mesela. O da kutsal kitabımız olan Kur´an-ı Kerim´dir. Biz cehaletin, bütün kötülüklerin kitap okumayla insanların kendilerini geliştireceklerine inandığımızın bilincindeyiz ve bu düşüncedeyiz bizler" diye konuştu.

Kitap okuma etkinliği sonrasında öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.