Osmancık Gemici İlkokulu tarafından düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğine; öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

Okul öğretmenlerinin sınıflarındaki öğrencileri ile organize ettikleri okula gelir elde etmek için yapılan yerli malı etkinliğinde tamamen organik olan ürünler yer aldı.

Hava şartlarının uygun olmayışından dolayı okul içerisinde düzenlenen, velilerin ve çocukların büyük keyif alarak hazırlandıkları Yerli Malı gününde birbirinden güzel yiyecek ve içecekler yoğun ilgi gördü.

Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Dağcı, Bayram Çıplak ve Uğur Uluçay’ın beraberinde diğer okul müdürleri ve öğretmenlerin eşlik ettiği programa ev sahipliği yapan Gemici İlkokul Müdürü Mahmut Karakaş başta olmak üzere tüm öğretmenler, misafirler ile yakından ilgilendi.

Okul Müdürü Mahmut Karakaş'ın konuklarla ilgilendiği, okul öğretmenlerinin hummalı bir çalışma içerisinde organize oldukları ve oldukça yoğun bir temponun yaşandığı kermeste herkes gönüllerince alışveriş yaptı.

Aradığınız ne varsa ev usulü yapılmış pastadan böreğe, poğaçadan kurabiyeye, tatlısından tuzlusuna yemek ve salata çeşitlerinin yanı sıra sebze ve meyve bulmanın da mümkün olduğu yerli malı şenliğinde ürünler veliler tarafından hazırlanarak katılımcılar için hazırlandı.

Yerli malı haftası dolayısıyla okulda hazırlanan kermeste elde edilen gelirler, okulun ve öğrencilerin ihtiyaçları ile eksiklikleri doğrultusunda kullanılacak.