24 Kasım Öğretmenler Günü Osmancık’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde ilk tören Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Anıttaki çelenk sunma töreninin ardından saat 14.00’deki Belediye Kültür Sitesinde düzenlenen kutlama programına geçildi.

Osmancık Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Programa, Çorum Vali Yardımcısı ve Osmancık Kaymakam vekili Azmi Yeşil, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Garnizon Komutanı Asteğmen Yiğit Efe İşsevenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler Günü mesajının okunmasıyla devam eden program, genç öğretmenler adına yapılan konuşma ve adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti.

Emekli öğretmenler adına yapılan konuşmanın ardından emekli öğretmenlere şeref belgelerini Çorum Vali Yardımcısı Osmancık Kaymakam vekili Azmi Yeşil takdim etti.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından okul kütüphanecilik kulübü tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu.

Şehit olan ve vefat eden öğretmenler için hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan Osmancık halkı ile öğretmenlik konulu sokak röportajı izlendi.

Günün anısına düzenlenen hediye çekilişinde beş şanslı kişi hediyelerini aldılar.

Programın son bölümünde 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Bu arada program öncesinde görevi başında vefat eden öğretmenler Ömer Helvacı, Erol Korkmaz ve Ali Demir’in ailelerine Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğrencileri tarafından ev ziyaretinde bulunularak taziye dilekleri iletildi.