Çorum Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu, Osmancık İlçe Müftülüğü ve Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında Osmancık İlçe Müftülüğü işbirliğinde Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik olarak ses ve nefes eğitimi, Kur´an´ı Kerim, ezan, sala, ilahi ve kaside okuyabilme eğitimi verilecek.

Dini gün ve gecelerde ortak programlar düzenlenirken, Osmancık İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur´an kurslarında öğrencilere mesleki uygulama eğitimleri verilecek.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile yapılan eğitimde işbirliği protokolü ise KTS-vizyon belgesi bağlamında; yükseköğretime geçiş sistemi, yüksekokulun kampüs, kütüphane ve diğer sosyal imkanlarından Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin faydalanması, belirlenen derslere öğrencilerin katılabilmeleri, ihtiyaç duyulan alanlarda toplantı ve seminerler düzenlenmesi gibi konularını kapsıyor.