11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Osmancık Orgeneral Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen bir programla kutlandı.

AK Parti Osmancık Kadın Kolları teşkilatı tarafından organize edilen programla, Osmancık Orgeneral Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Okulunda okuyan kız öğrencilerinin ’11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ kutlandı.

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim, "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edildi.

2012 yılından itibaren kutlanmaya başlayan Dünya Kız Çocukları Günü, Osmancık’ta ilk kez Yatılı Bölge Okulunda okuyan kız öğrencileri ile kutlandı.

Düzenlenen programa Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Dağcı, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Fazile Gülden Tökel, Orgeneral Ahmet Çörekçi YBO Müdürü Mehmet Ali Hızarbaş, AK Parti Kadın Kolları teşkilatı ve okulda eğitim gören kız öğrenciler katıldı.

Günün önemi ile ilgili söyleşi yapan, Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Osmancık Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selma Çetindere, İnşaat Mühendisi Onorina Arslan ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Melehat Kent Erdoğan programda hazır bulundu.

Açılış konuşması yapan AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Fazile Gülden Tökel, burada neden bir arada bulunduklarını anlatarak, kendileri için düzenlenmiş olan söyleşiden memnuniyet duyduklarının altını çizdi. Tökel, bu özel gün için genç kızların hayallerindeki meslekleri kendileriyle paylaşmalarını isteyerek tüm kız çocuklarının ’11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı.

Söyleşide ilk konuşmayı yapan gazeteci Selma Çetindere, kısaca kendisini tanıtarak çocukluğundan bu yana hangi aşamalardan geçtiğini ve hayallerin kişiyi aslında reel yere taşıdığını verdiği çeşitli örnekler ile kız çocuklarına anlattı.

Çetindere, "Kişinin önce kendisine saygısı olmalı" diyerek toplumdaki yerini ilk önce kendilerinin belirleyeceğini vurguladı.

Mesleği olan gazetecilikten de bahseden Çetindere, sevilerek yapılan her işte başarılı olunabileceğini vurgulayarak, gençlerin mücadeleden yılmadan yol alarak hayallerinin peşlerinden gitmelerini tavsiye etti.

Devamında İnşaat Mühendisi Arslan, kendisinden bahsederek bir Arnavut kız çocuğu olarak kendilerinden farklı bir yaşam tarzının olmadığını, azmin ve güvenin insanı istediği yere taşıyacağını, yeter ki buna inançlarının tam olduğunu hissederek yol almaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Arslan, ayrıca inşaat mühendisliği konusunda kısa kısa örnekler vererek yaptıkları işlerde büyük projelere bir bayan olarak imza attığını, bir gün kendilerinin de atabileceklerini iletti.

Son olarak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan, kendi hayat hikayesinden yola çıkarak buralara gelişini anlattı. Kendisinin de doktor olmak istediğini ve olduğunu ama yelpazeyi daha geniş tutup çeşitli meslek dallarında biz kadınların da başarılı olabileceğini ve denemekten korkmamalarını tavsiye etti.

Konuşmaların ardından Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da kız çocukların gününü kutlayarak elde edilmeyecek başarının olmayacağını, bunun için azmetmek gerektiğini dile getirdi ve böyle bir organizasyon için emeği geçen AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Gülden Tökel’e, Gazeteci Çetindere, İnşaat Mühendisi Arslan ve Dr. Erdoğan’a teşekkür etti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Dağcı ise çok önemli bir konuya değinerek kadınların toplumu inşa eden kişiler olduğunu ileterek, anneliğin en kutsal bir meslek olduğunu ve bunun sadece karşılıksız bir emek olduğunun altını çizerek tüm kız çocuklarının gününü kutladı.

AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Fazile Gülden Tökel, herkese teşekkür ederek kız çocukları adına Başkan Karataş’tan yapım aşaması halen devam eden havuzun tamamlandığında buradaki kız çocukları ile bir gün havuza gitmek için söz istedi. Kız çocuklarının heyecanlı alkışları ile Başkan Karataş onları kırmayarak sözünü verdi. Tökel, ayrıca ev sahipliği yapan Orgeneral Ahmet Çörekçi YBO Müdürü Mehmet Ali Hızarbaş’a teşekkür etti.

Program sırasında kız çocukları için hazırlanmış çeşitli hediyeler takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Program bitiminde okul yemekhanesinde okul yönetimi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.