Çorum Doğa Koleji tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılacak Fen Lisesi öğrencilerini bekliyor.

Çorum basını ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Çorum Doğa Koleji Fen Lisesi’nin açılacağının müjdesini verdi.

Yeni döneme ilişkin kurum vizyonunu paylaşan Lüle, Çorum’da 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılacak Fen Lisesi ile başarı grafiklerini yükselteceklerini belirtti.

Eğitim sektöründe bir anlamda standartları belirleyen, eğitim kalitesinde başarı grafiğini her zaman daha yukarı taşımayı temel misyon edinen Doğa Koleji, akademik başarılarının yanı sıra sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılarıyla da öne çıkıyor.

Lüle, ‘yeni nesil eğitim’ felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirdiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz her yıl akademik sınavlarda Türkiye genelinde başarılara imza atıyor, uluslararası çapta ödüller kazanıyor” dedi.

DOĞA FEN LİSESİ İLE AYRICALIKLI EĞİTİM

Çorum Doğa Koleji Fen Lisesi’ne ulusal sınavlarda başarı elde etmiş, yeterli puana sahip öğrenciler alınacak. Fen Lisesi alımları kademeli olarak 9. sınıftan başlayarak gerçekleşecek.

Fen Lisesi’ne girmeye hak kazanan öğrenciler Doğa kolejine özgü Talim Terbiye kurulu onaylı Fen Lisesi eğitim müfredatı ile ayrıcalıklı bir eğitim görecek. Fen Liselerinde proje tabanlı eğitime tabi tutulacak öğrenciler, TÜBİTAK ve uluslararası projelere katılma imkanı bulurken, aldıkları yabancı dil eğitimiyle de dünyaya entegre bir birey olarak yetişecek.

“DÜNYAYI YÖNETENLERİN İÇİNDE TÜRKİYE DE OLSUN”

Lüle, İngilizce eğitimin önemine dikkat çekerek, “üretim malzemelerine sahip olmanın ilk koşulu İngilizce dilinden geçer” dedi.

“Dünyayı yönetenlerin içinde Türkiye’de olmalıdır” diyen Lüle, dünyaya entegre olmak için İngilizce’nin şart olduğunun altını çizdi.

Doğa Koleji olarak her sene yurtdışına birçok öğrenci gönderdiklerini belirten Lüle, bu sene de dünyanın sayılı ve önde gelen üniversitelerine yaklaşık 200 öğrenci gönderdiklerini dile getirdi.

Lüle, “Öğrencilerin eğitimine devam ettikleri üniversiteler, dünyayı teknik olarak yönetenlerin yetiştirildiği okullardır” dedi. Yabancı dil ders saatlerinin diğer eğitim kurumlarına göre oldukça fazla olduğunu belirten Lüle, kitapların kurum içerisinde hazırlandığını ve her yıl güncellediğini ise özellikle vurguladı.

“GELENEKSELE SAHİP ÇIKARAK YENİLİĞİ YAKALIYORUZ”

Lüle, Yabancı dili çok iyi bir eğitim müfredatı ile öğrettiklerini ve bu şekilde dünya ile entegre gençler yetiştirdiklerini söyleyerek, eğitim siteminde milli değerlerimizi unutmadan geleneksele sahip çıkarak, yeniliği yakalamayı başardıklarını dile getirdi.

Lüle, kodlama ve robotik derslerini de bu amaçla verdiklerini vurguladı. Lüle, Milli Eğitim müfredatına uyarak Doğa’ya özgü t-MBA modeli ile de geleceğin liderlerini erken yaşta yetiştirdiklerini belirtti.