Batman Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, inşaatı 18 Milyon TL’ye mal olan ve kitap şeklini andıran İl Halk Kütüphanesinin tefrişatıyla birlikte 22 Milyon TL ile tamamlanacağını belirtti ve ekledi: “Bakanlığımızın yüz akı, muhteşem esere eğitim uğruna şehit olan eğitimcimiz Aybüke Yalçın’ın adının verilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teklif yaptık.”

Batman’ın Ziya Gökalp Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan İl Halk Kütüphanesi binası tefrişatıyla birlikte 22 Milyon TL’ye mal olacak. İl Halk Kütüphanesi’ni Eylül ayında kitapseverle buluşturacaklarını belirten Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin: “Bu eser Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yüz akı, muhteşem bir proje. Gerçekten planlamasından başlayıp projelendirmesine kadar özenerek, Avrupa’da örneklerini gördüğümüz ve özendiğimiz o güzel kütüphane projelerinden hiçbir eksiği yok. Hatta fazlası olan muhteşem bir proje. Başta sayın Kültür Bakanı olmak üzere tüm yetkilileri kutlamak lazım. Bu eser, Türkiye’nin yüz akı projelerinden biridir. Çok büyük bir proje ve üç tane kitabın üst üste olduğu görüntüsüyle bir gelin gibi şehrimizi de süslüyor. Mimarı projesini çizen mimarını da tebrik ediyorum” diye konuştu.

“EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ”
Şahin, şöyle devam etti: “Dört gözle bu projenin hayata geçmesini bekliyoruz. Büyüklük olarak Güneydoğu’nun en büyük kütüphane projesidir. Bu binanın Türkiye’de sayılı olduğunu düşünüyorum. 7 Bin 500 metre kare kapalı alanı var. Aynı anda bin öğrencinin istifade edebileceği bir bina. Sadece inşaatı 18 Milyona mal oldu. Tefrişatı ise 4 milyona mal olacak. Ödeneğinin temin edilmesinde Kültür-Turizm Bakanlığı ve Milletvekilimizin çok gayretleri oldu. 110 kişilik çok amaçlı salonu, konuşan kitaplık, sureli yayınlar bölümü, galeri salonu, okuma salonu, çocuklar için ayrı okuma salonu var, 50 kişilik cep sineması, oyuncak kütüphanesi, yetişkinler okuma salonu ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin düzenleneceği salonları gibi birçok özeliklere sahip.”

ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİN İSMİ TEKLİF EDİLDİ
9 Haziran 2017 Tarihinde Batman’ın Kozluk ilçesinde terör saldırısında şehit olan eğitimci Çorumlu Aybüke Yalçın’ın adının verilmesi için de Bakanlığa isim teklifinde bulunduklarını belirten Vali Şahin, şunları kaydetti: “Kütüphanede 150 bin kitap olacak. Kitap dışında görsel ve işitsel materyaller mevcut. İl Halk Kütüphanesi bahçesi ile birlikte bütünlük arz eden Batman’ın yüz akı projesidir. Şu anda tefrişat çalışmaları sürüyor. Çok kısa sürede ve yeni eğitim öğretim sezonuna yetişecek. Eylül’de kütüphanemizi kitapseverlerle buluşturacağız. Kütüphanenin ismi ile ilgili bir isim Bakanlığa arz ettik. Eğer kabul edilirse bir mum misali kendi tükenirken, çevresine aydınlatan ve eğitim uğruna şehit olan Şehit Aybüke Yalçın’ın ismini teklif ettik. Sonuç bekliyoruz.”