İl Genel Meclisinin geçtiğimiz Haziran dönemi toplantılarında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale ettiği "okullarımızda görev yapan psikolojik danışmanların görevleri nelerdir? Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) sayıları yeterli midir? Okullarımızda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonları var mıdır? Nasıl bir hizmet yürütülmektedir? Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) ile yürütülen hizmetler nelerdir?" konulu araştırma önergesi tamamlandı.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmancık İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Şener, komisyonun hazırladığı rapor hakkında bilgi verdi.

Şener, Türkiye’de 27 bin 798 rehber öğretmenin görev yaptığını belirterek, "İlimizde rehber öğretmen normu 240, mevcut rehber öğretmen 193, rehber öğretmen ihtiyacımız 47" dedi.

Şener, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlerin Norm Kadro Yönetmeliğinde;

- Özel eğitim anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kurumlarına (aynı bina veya bahçede farklı kademelerde eğitim veren özel eğitim kurumlarından öğrenci sayısı fazla olana verilmek üzere), toplam öğrenci sayısı 25 ve daha fazlası için 1,

- Anaokulları hariç olmak üzere, ilkokullarda öğrenci sayısı 300, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1,

- Ortaöğretim kurumlarından öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1,

- Yatılı veya pansiyonlu eğitim kurumlarının öğrenci sayılarına bakılmaksızın her birine 1,

- İlçe merkezindeki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle norm kadro verilememesi hâlinde öğrenci sayısı en fazla olan eğitim kurumuna 1,

- Meslekî eğitim merkezlerinden çırak ve kursiyer sayısı 200 ve daha fazla olanların her birine 1, rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.

- Anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kurumlarında öğrenci sayısının 100 ve 100’ün katlarına, diğer eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması hâlinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir."