Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tertip edilen, öğrencilerin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı göstermiş, fedakârlıkları ve özel nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş 'Mesleki Çalışmalarıyla Öne Çıkan Öğretmenler' programında Çorum'u temsil etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Değerlendirme Komisyonu tarafından mesleki çalışmalarıyla farkındalık yaratan, çevresiyle iyi ilişkiler geliştirerek toplum tarafından takdir edilen, gerçekleştirdiği faaliyetler ile hem mesleki çevresinin hem de çocukların kaliteli çalışmalara erişimine katkı sunan, görev aldığı projelerle ve komisyon görevleriyle hem yerelde hem de ulusal çapta eğitime katkı sunduğu belgelenen öğretmenler başarılarından dolayı tebrik edildiler.

Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 81 ilden öğretmenleri kabul etti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülkenin dört bir yanındaki meslektaşlarını temsilen Öğretmenler Günü etkinliklerine katılan öğretmenlerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu'nda gerçekleştirilen programda sanatçı Aylin Şengün Taşçı'nın seslendirdiği eserleri Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenler dinledi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti.Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları öğretmenler için sahne aldı.

MEHMET FİDAN, KİMDİR?

Birçok projede yer alan Mehmet Fidan'ın yapmış olduğu çalışmalar şu şekildedir; TÜBİTAK Öğrenci Araştırma Projeleri Yarışmasında danışmanlığını yaptığı projeler son 5 yılda 6 Türkiye derecesi elde etmiştir. Ayrıca Bölge Finalleri yarışmasında ise 9 bölge birinciliği bir ikincilik ve bir üçüncülük elde etmiştir. TÜBİTAK Bilim Toplum Destek Programları Projeleri kapsamında 2 adet yürütücülüğü yapmıştır. Uluslararası kongrelerde 2 adet sözlü sunum ve poster sunumu yapmıştır. Ulusal kongrelerde de sözlü bildirileri bulunan Mehmet Fidan'ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri vardır.

Son 5 yılda 70'in üzerinde proje hazırlayan Mehmet Fidan, öğrenci araştırma proje yarışmalarına en çok proje ile katılım sağlayan danışman olmuştur. Ayrıca Teknofest Uzay ve Havacılık Festivaline katılım sağlayarak ilimizi finallerde temsil etmiştir. Çok sayıda projede atölye liderliği ve eğitmenliği bulunan Mehmet Fidan, Millî Eğitim Bakanlığı Kitap Yazma Komisyonlarında yer almıştır. 2 adet kitap bölümü yazarlığı bulunan Mehmet Fidan, halen çalışmalarına Bilim ve Sanat Merkezinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde devam etmektedir."