Çorum Eğitim Kültür Vakfının (ÇEKVA) 2017-2018 eğitim-öğretim yılı burs başvuruları 5 - 15 Eylül 2017 tarihleri arasında www.cekva.org.tr adresli internet sitesi üzerinden gerçekleşecek.

ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı ve Genel Sekreter Necati Şahin, yaptıkları açıklamada; "İnternet üzerinden yapılacak başvuru yalnızca ön başvuru olup, zaman, iş gücü ve kağıt ısrafını önlemek amacıyla ön başvuruların incelenmesini müteakip, ön elemeyi geçen öğrencilere mesaj ve/veya e-mail gönderilerek, bu öğrenciler belirtilen yer ve zamanlarda mülakata tabi tutulacaktır. Mülakat sonucunda uygun değerlendirilenlerden aşağıda belirtilen evrakları tamamlaması istenecektir. Kesin değerlendirme; evrakların vakıf merkezlerine (İstanbul merkez ve Çorum temsilciliği) eksiksiz tesliminden sonra yapılacaktır" dedi.

Karslı ve Şahin'in verdiği bilgiye göre; kendilerinden mesaj ve/veya mail yolu ile evrak istenen öğrenciler belgelerini elden veya farklı illerde oturanlar için; belgelerin ıslak imzalı asıllarını (fax yada fotokopi olan belgeler kabul edilmeyecek) İstanbul ve Çorum adreslerine kargo ile de ulaştırabilir.

ÇEKVA'dan yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

ÇEKVA BURSUNA BAŞVURU ŞARTLARI

-Geçmiş yıllarda karşılıksız olarak verilen burslar 2015-2016 yılından itibaren geri ödemelidir. Bursiyerler, vakıftan alınan burs ayı kadar bursu, mezuniyetinden en fazla 2 yıl içinde başlamak üzere, vicdani yükümlülük kapsamında; vakfa geri ödemekle sorumludurlar.

-Çorum nüfusuna kayıtlı (farklı ilden olup, üniversite öncesi öğrenimini Çorum ve ilçelerinde tamamlamış olanlar, halen ailesi Çorum ve ilçelerinde ikamet edenler dahil ),

-4 yıllık devlet üniversitelerinde okumaya hak kazanmış, (Özel Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde sadece %100 burslu okuyan öğrenciler dahil)

-Başka bir kurumdan burs almayan (Başbakanlık ve KYK bursu hariç)

-Maddi desteğe ihtiyaç duyan

-Başarılı:

Alttan hiç dersi olmayan öğrenciler ile; (bu öğrencilerde ortalama aranmayacaktır)

Alttan en fazla 1 dersten sorumluluğu olan ancak; not ortalaması 2.50 nin üzerinde olan (4'lük sistemde) öğrencilerin başvuruları kabul edilecektir.

ÖN ELEMEYİ GEÇEN BURSİYER ADAYLARINDAN İSTENİLECEK BELGELER:

-İlgili Nüfus Müdürlüklerinden alınacak, aile fertlerinin bilgilerini gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği ,

-Nüfus cüzdan fotokopisi,

-Burs başvuru dilekçesi, (İnternet sitemizden indirebilirsiniz)

-Maddi durumu gösterir beyanname örneği , (İnternet sitemizden indirebilirsiniz)

-Vicdani Yükümlülük Taahhütnamesi (İnternet sitemizden indirebilirsiniz)

-Transkript, (Yeni kayıtlarda ve Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrencilerde transkript aranmayacaktır. Hazırlığı bitiren öğrenciler için sınıfını başarı ile tamamladığını gösterir belge)

- Öğrenci belgesi veya üniversite kayıt belgesi

-1 adet vesikalık fotoğraf,

- Ailede çalışanlara ait güncel gelir bildirimlerini gösteren belge (çalışanların bağlı bulundukları kurumlardan alacakları bordro , emekliler için sgk emeklilik hizmetlerinden alınacak emekli maaşını gösterir belge, serbest yada mevsimlik çalışanların vergiye tabi matrahı gösteren belge yada ortalama aylık gelirini gösteren onaylı belge)

Not: Bankalardan alınmış maaş dekontları maaş bildirim belgesi yerine geçmez.

- Ayrıca ailede çalışmayanların da çalışmadığını belgelemesi gerekir. İşsizler için muhtardan işsiz olduğu, çalışmadığını gösterir onaylı yazı ya da e-devlet ve/veya SGK dan hizmet dökümü.

- Özel Üniversitede tam burslu okuyanların % 100 burslu okuduğunu gösterir belge.

(%75, %50, %25 v.s burslu okuyan adaylar başvurma hakkına sahip değildir)

- Birinci dereceden şehit yakını olan var ise belgesi.

-Çorumlu olmayan fakat; lisans öncesi öğrenimini Çorum'da tamamlayanlar için Çorum'da okuduğunu gösterir okul diploması örneği

-%30 ve üzeri sağlık raporu olanların, rapor örneği

-İl veya İlçe Tarım Müdürlüğünden alınacak yıllık/aylık tarım gelir belgesi.

Tüm belgelerin ıslak imza ile onaylı asılları olmalıdır. onaylanmamış internet çıktısı, fotokopi veya fax olan hiç bir belge kabul edilmeyecektir.

Çekva bursları yıllık olup, her yıl tekrar değerlendirme yapılmaktadır. Geçen yıl ki bursiyerlerinde tekrar başvuru yapması gerekmektedir. ÇEKVA' ya yapılan burs başvuruları Sinpaş GYO'ya yapılacak burs başvurularından ayrı olarak değerlendirilmektedir."