Çorum İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Süleyman Şener, bilim ve sanat merkezlerinin öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine bağlı olarak okul dışındaki zamanlarda destek eğitimi verdiğini belirterek, "Normal insan zekasının 90-110 IQ arasında olduğu düşünülerek Bilim ve Sanat Merkezlerine 130 ve üzeri IQ sahip öğrenciler kabul edilmektedir" dedi.

İl Genel Meclisinin geçtiğimiz Ağustos dönemi toplantılarında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale ettiği "Üstün zekalı çocuklar Bilim ve Sanat Merkezlerinden hizmet almaktadırlar. Kurumun çalışma saatleri, çalışma alanları, başvuru şartları nelerdir? Binanın fiziki şartları ihtiyaca cevap veriyor mu? Bilim sanat merkezinde kuruluşundan, günümüze kadar gerçekleştirdikleri projeler nelerdir? TÜBİTAK’la yürütülen projeler var mıdır? İl Genel Meclisi olarak ne gibi destek verebiliriz?" şeklindeki araştırma önergesinin sonuçları açıklandı.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Süleyman Şener, komisyonun hazırladığı rapor hakkında bilgi vererek, "Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 2008 yılında eğitim öğretime açılmış bir özel eğitim kurumudur. Merkezimize öğrenci ve öğretmen alımları merkezi sistem sınavları ile yapılmaktadır. Bu yıl 1. 2. ve 3. Sınıf düzeyinden öğrenci tanılaması yapılmış olup, 2 ve 12. Sınıf arası toplamda 365 öğrenci sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Bu öğrencilerin 50 tanesi ilçelerden gelmektedir" dedi.

Şener, "Bilim ve sanat merkezleri öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine bağlı olarak okul dışındaki zamanlarda destek eğitimi vermektedir. Normal insan zekasının 90-110 IQ arasında olduğu düşünülerek Bilim ve Sanat Merkezlerine 130 ve üzeri IQ sahip öğrenciler kabul edilmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.