Osmancık’ta kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmaları ve çeşitli etkinlikleriyle adından söz ettiren Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu (MYO) onaylanan 4007 TÜBİAK projesi kapsamında Bilim Şenliğini gerçekleştirdi.

‘Osmancık Bilim Şenliği’ Proje Yürütücü Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Boyacı önderliğinde ‘4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği Destekleme Programı’ kapsamında alanında uzman akademisyen ve eğitimcilerin hazırladıkları 38 adet atölye tarafından etkinlik gerçekleşti.

Sunuculuğunu öğretmen Mustafa Potuk’un yaptığı program kalabalık katılım ile gerçekleşti. Okul Müdürü öğretim görevlisi Doç. Dr. Kadir Erol, Öğretim Görevlisi Proje Yürütücü Ömer Boyacı ve AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın konuşmalarının ardından Osmancık Bilim Şenliği’ne katkılarından dolayı AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Milli Eğitim Müdür Mahmut Tökel ve Öğretim Görevlisi Proje Yürütücü Ömer Boyacı'ya plaket takdim edildi. 

Açılış kurdelesi kesilmeden önce, bilim şenliği içinde paneller düzenlenerek, halk oyunları ve modern dans etkinlikleri yapıldı. Hep birlikte kesilen kurdelenin ardından Osmancık Bilim Şenliği kalabalık katılım ile gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Osmancık Bilim Şenliği programına AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Osmancık Belediye Başkan yardımcıları Kadir Eskiadam ve Mustafa Işık, Osmancık Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutan Vekili Tavfik Kara, Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü öğretim görevlisi Doç. Dr. Kadir Erol, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların amir ve müdürleri, okul eğitim görevlileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.