Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, Osmancık’taki mezarı başında dualarla anıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için Osmancık’taki mezarı başında bir anma programı düzenlendi.

Yalçın'ın kabrinin bulunduğu Osmancık İlçe Şehitliğinde düzenlenen programda Kuran-ı Kerim okunup dua edildi. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ve diğer şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Program sırasında duygulu anlar yaşandı.

Anma programına Çorum Vali Yardımcısı ve Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Garnizon Komutanı Yiğit Efe İşsevenler, Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık Müftüsü Süleyman Çoban, şehit öğretmenin öğretmen amcası Ertuğrul Yalçın ile birlikte okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘HUZURANDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM’

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, burada duygu dolu konuşma yaptı.

Bir vatanın üç sıvı ile kurulduğunu ve bu üç sıvının kan, ter ve mürekkep olduğunu ifade eden Tökel, “Biz, çok şükür eğitim camiası olarak, bu üç sıvıyı da huzurunda bulunduğumuz Şehit Aybüke Yalçın’la yerine getirdik.

Öğretmen olarak ter döktük, öğrenci yetiştirirken mürekkep akıttık. Ve bu vatan için en sonunda olması gerekiyorsa kanımızı da yere serdik. Kanımızı da döktük.

Bu şehit kızımız kanını, terini, mürekkebini dökerek bu vatana vazifesini yaptığı, kanın nasıl döküldüğüne örnek olduğu için saygı duyuyorum. Huzurlarınızda saygı ile eğiliyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet olsun diyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlik sadece masa başında ifa edilen bir görev değil, yeri geldiğinizde şehit olacağınız bir görevdir. Kahramanlıklar göstereceğiniz bir kurumdur. Saygıyla anıyorum” dedi.