Evde lezzetli bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? Milföy hamuru ile yapabileceğiniz bu pratik tatlı, hem zamanınızı koruyacak hem de tatlı ihtiyacınızı mükemmel bir şekilde giderecek. Milfö yün mucizevi dönüşümüne tanık olun ve bu kolay tarifi deneyin.

Türk kahvaltısının olmazsa olmazı: En pratik Acuka tarifi Türk kahvaltısının olmazsa olmazı: En pratik Acuka tarifi

Milföy hamuru, tatlı yapımında devrim yaratıyor! Bu kolay tariflerle, anında lezzetli tatlılar hazırlamak mümkün. Hem pratik hem de enfes bu tatlılarla, sevdiklerinizi şımartın ve mutfakta geçirdiğiniz süreyi keyifli hale getirin.

Pratik ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte, milföy hamuru kullanarak hazırlayabileceğiniz muhteşem tatlılar! Bu basit tariflerle, az zamanda büyük lezzetler yaratın ve herkesi tatlı ustası yapın.

Dünya'nın En Kolay Tatlı Tarifi

Malzemeler

10-12 adet kare milföy hamuru

Kreması için;

500 ml süt
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;

isteğe bağlı çikolata sosu veya pudra şekeri

Süslemek için

toz fıstık

Dünya'nın En Kolay Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebi için gerekli olan süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alalım. Çırpıcı ile karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpalım ve ocaktan alalım.
Muhallebimiz soğurken milföylerimizi hazırlayalım.
Milföy hamurlarımızı tezgaha açalım ve oda sıcaklığında yumuşamaları için birkaç dakika bekleyelim.
Daha sonra her bir kareyi 4 küçük kareye bölelim. Dilerseniz kare yerine çay bardağı ile keserek daireler de elde edebilirsiniz. Şekil olarak güzel oluyor. Ancak kenarlardan kesilen fazla parçalar israf oluyor diye düşünebilirsiniz. Bu yüzden tercih size kalmış 
Kestiğimiz milföyleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Dizerken arada pek boşluk kalmayacak şekilde sıkıca dizebilirsiniz. Çünkü milföyler pişerken zaten küçülüyor :) Pişirme kağıdı kullanmanızı her zaman tavsiye ederim. Hem pişirme daha güzel oluyor hem de temiz iş çıkıyor 
Milföylerimizi 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
Muhallebi ve milföyler ılıdıktan sonra bir araya gelebilirler. Kabaran milföyleri ortadan ikiye ayıralım. Her iki parçasına da krema sürelim. Kapatmadan önce dilerseniz bir dilim muz gibi sevdiğiniz bir meyveden de yerleştirebilirsiniz.
Hazırladığımız milföy pastalarını servis tabağına alalım. Üzerlerini pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyelim. Dilerseniz hemen veya bence birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

Kolay tatlı yapmanın püf noktaları;

Bu tatlının kreması çok akışkan olmamalı, aksi halde milföye sürdüğünüz gibi akabilir. Bu sebeple verdiğim un miktarında kaşık tepeleme dolu olacak.

Pastaların içerisine meyve yerleştirirseniz pastayı fazla bekletmeden servis yapmanızı öneririm.

Çikolata sosu olarak hazır satılan çikolata soslarını kullanabilirsiniz, veya evde benmari usulü erittiğiniz çikolataya biraz sıvı krema ekleyip kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Tatlınızı servis etmeden önce 1-2 saat dinlendirmenizi öneririm çok daha lezzetli olacaktır.

Kolay ve pratik tatlı tarifleri listenize bu milföylü tatlı tarifimi mutlaka ekleyin, emin olun pişman olmayacaksınız.

Bu kadar basit ve lezzetli bir tatlıyı denemek için daha ne bekliyorsunuz? Milföy hamuru ile hazırlanan bu tatlı, az malzeme ile büyük lezzetler yaratmanızı sağlayacak. Hem pratikliği hem de üstün tadı ile mutfakta yeni bir sayfa açın. Deneyin, lezzetine bayılacaksınız! Bu kolay ve pratik tatlı tarifleriyle mutfakta harikalar yaratın ve her zaman lezzetli sonuçlar alın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi