Evde kolayca yapabileceğiniz ve herkesin bayılacağı el açması kol böreği tarifi sizlerle. Bu tarif ile kendi mutfağınızda börekçileri aratmayacak lezzetler yaratabilirsiniz. İşte malzemeler ve tarif adımları.

Kendi evinizde börekçi kalitesinde kol böreği yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif ile, çıtır çıtır böreklerinizi kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. İşte el açması kol böreği tarifi!

Çay saatlerinin ve atıştırmalıkların vazgeçilmezi olan el açması kol böreği, şimdi evinizde! Hem çıtır çıtır hem de lezzetli bu böreği kendiniz yapabileceksiniz. İşte adım adım kol böreği yapımı ve gerekli malzemeler...

MALZEMELER

5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 2,5 su bardağı su
Aralarına sürmek için:
100 gr eritilmiş tereyağı (ya da margarin)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç malzemesi:
4 adet haşlanmış patates
Yeteri kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Çok az zeytinyağı
Susam, çörek otu

TARİF

Tadı Damağınızda kalacak: Nefis Limonlu Cheesecake tarifi Tadı Damağınızda kalacak: Nefis Limonlu Cheesecake tarifi

Un, su ve tuzdan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğrulan hamuru 6 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Tezgaha koyacağınız yeri tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürüp açtığınız bezeyi üzerine koyun.
Diğer bezeleri de pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.
En son konulan bezeyi de yağlayıp 10 dk. bekleyin
. İç malzemesi için haşlamış olduğunuz patatesleri soyup çatal yardımıyla ezin.
İnce doğranmış maydanozu ve diğer malzemeleri katıp karıştırın.
Yağlayıp beklettiğiniz bezeleri teker teker elinizle açın. (Yağlı olduğu için oklava kullanmıyoruz)
Elinizle kenarlarına doğru yavaşça çekin hamuru. Açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın.
Açtığınız hamuru ister “D” şeklinde katlayıp iç malzemesini koyun, ister benim yaptığım gibi iç malzemesini ucuna koyup rulo yapın.
Resimde görüldüğü gibi şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. (Şekil verme işlemini tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında sara, sara da yapabilirsiniz)
Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürüp susam ,çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin. 

Bu ev yapımı kol böreği tarifi ile, siz de kendi mutfaklarınızda börekçileri kıskandıracak lezzetlere imza atabilirsiniz. Temel malzemeler ve adım adım anlatılan yöntemlerle, herkesin beğenisini kazanacak çıtır çıtır börekleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Evde börek yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinizi bu enfes lezzetle şımartın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi