Dışarıdan alınan lahmacunlara bir alternatif arıyorsanız, bu ev yapımı lahmacun tarifi tam size göre! Çıtır çıtır ve bol malzemeli lahmacunlarınızla, evinizdeki herkesi mutlu edin. İşte lahmacun yapmanın püf noktaları.

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biridir. Evinizde kendi lahmacununuzu yaparak, bu lezzeti her zaman taze ve sıcak olarak tadabilirsiniz. İşte, evde lahmacun yapmanın kolay yolu!

Evde lahmacun yapmak sanıldığı kadar zor değil! Bu pratik tarif ile, dışarıdan alınan lahmacunları aratmayacak çıtır çıtır lahmacunları kolayca hazırlayabilirsiniz. Başlayalım mı?

MALZEMELER

İç harcı için:

2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1/4 çay bardağı su
500 gram yağlı dana kıyma

Hamuru için:

5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

TARİF

Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. Maydanozları en son ilave edin.
Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun. Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın. Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin.
Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.
Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.
Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Bu sırada, fırınınızı 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açın ve güzelce ısıtın.
Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın. Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın.
İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin. Kenarları boş bırakmayın.
Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın. Önceden 250 derece alt üst fanlı ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin.
Pişirirken kürek benzeri bir mutfak gereciyle lahmacunun altını kontrol edin, hafifçe yanık olduğu zaman fırından çıkarıp diğer hazırladığınız lahmacunları fırına yerleştirebilirsiniz. Her bir lahmacunu fırın performansınıza göre 7-10 dakika arası pişirebilirsiniz.
Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Evde Boşnak Kurabiyesi yapmanın püf noktaları: Çay saatleriniz için mükemmel lezzet Evde Boşnak Kurabiyesi yapmanın püf noktaları: Çay saatleriniz için mükemmel lezzet

Artık evde lahmacun yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu biliyorsunuz. Bu tarif ile dışarıdan lahmacun almanıza gerek kalmadan, evinizde çıtır çıtır ve lezzet dolu lahmacunlar yapabilirsiniz. Lahmacun yapmanın keyfini çıkarın ve bu özel lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi