Evinizi tarçın kokusuyla dolduracak, cevizli ve tarçınlı kül kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? Bu kolay tarif ile lezzetli kurabiyeler sadece birkaç adım uzakta.
Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan cevizli tarçınlı kül kurabiyesi, çay saatlerinizi şenlendirecek. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Tarçın ve cevizin eşsiz uyumuyla hazırlanan kül kurabiyesi, sıklıkla tercih edilen bir tatlıdır. Bu tarif ile kurabiyelerinizi daha da özel kılabilirsiniz.
Cevizli Tarçınlı Kül Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
250 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak ceviz içi
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
Cevizli Tarçınlı Kül Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu, ceviz içi hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.
Homojen bir kıvam elde edin.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin (unu kontrollü olarak koyuyoruz) .
Daha sonra ceviz içini koyup tekrar yoğurun.
Hamurdan misketten daha büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derecedeki fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerinizin ilk sıcaklığı geçince tarçın ve pudra şekeri karışımını üzerine koyup yağlı kağıdı bir ileri geri sallayarak kurabiyeleri iyice bulayıp servis tabağına alın .
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Cevizli Tarçınlı Kül Kurabiyesi tarifi, tatlı severler için soğuk günlerde mükemmel bir seçim olabilir. Tarçın ve cevizin aromatik lezzeti ile hazırlanan bu kurabiyeler, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Tarifimizi deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!