Oğuzlar

Ceviz diyarı Oğuzlar'da zirai don alarmı: Ağaçlar çiçek açtı, üreticiler tedirgin

Türkiye'nin önemli ceviz üretim merkezlerinden biri olan Çorum'un Oğuzlar ilçesi, bu yıl da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle karşı karşıya. Şubat ayında 17 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar, erik ve badem ağaçlarının yaklaşık 3 hafta erken çiçek açmasına, ceviz ağaçlarının ise tomurcuklarını bir ay öncesinden göstermeye başlamasına neden oldu. Bu durum, geçen yıl zirai don nedeniyle büyük verim kaybı yaşayan üreticileri yeniden endişelendirdi.

Abone Ol

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde erik ve badem ağaçlarının erken çiçek açması, ceviz ağaçlarının tomurcuklarının erken ortaya çıkması üreticileri zirai don nedeniyle endişelendiriyor.

Türkiye'nin ceviz üretiminin yaklaşık yüzde 8'ini karşılandığı belirtilen Oğuzlar'da...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }