Zeytinyağlı fava, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Akşamdan ıslattığınız iç baklalarla, bir sonraki gün lezzetli bir fava hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım zeytinyağlı fava yapımı...

Geleneksel lezzetleri evde deneyimlemek isteyenler için zeytinyağlı fava, mükemmel bir seçenek. Bu basit ve doyurucu tarif, Akdeniz mutfağının en sevilen tatlarından birini sofralarınıza taşıyacak.

Ev yapımı zeytinyağlı fava, sofralarınızı süsleyecek sağlıklı ve lezzetli bir seçenek. İster ana yemek olarak ister meze olarak servis edebileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Zeytinyağlı fava tarifi

MALZEMELER

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin. Pürüzsüz hale getirin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin.