Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahmacun, evde yapımıyla da oldukça iddialı! İşte adım adım ev yapımı lahmacun tarifiyle sofralarınızı şenlendirecek detaylar.

Mis gibi ev yapımı lahmacun kokusu ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif ile lahmacun yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.

Lezzetli bir lahmacun yapmanın sırlarını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Bu detaylı rehberle, evde lahmacun yapmanın keyfine varacaksınız.

MALZEMELER

3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

350 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

Limon dilimleri
Maydanoz

Pastanelerdeki gibi poğaça yapmanın pratik yolları: Bu tarifle Poğaçalarınız pastanelerdeki gibi olacak Pastanelerdeki gibi poğaça yapmanın pratik yolları: Bu tarifle Poğaçalarınız pastanelerdeki gibi olacak

TARİF

Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Editör: Haber Merkezi