Çay saatleriniz için hızlı ve pratik bir tarif arıyorsanız, Ponçik Poğaça tam size göre. Sadece 20 dakikada hazırlanan bu tarif, ağzınızda dağılan lezzetiyle sizi ve misafirlerinizi mest edecek.

Efsane lezzet: Az malzemeli Kabaran Limonlu Kek Efsane lezzet: Az malzemeli Kabaran Limonlu Kek

Bu kolay poğaça tarifi ile mutfakta ustalaşın. Yumuşacık ve kabarık poğaçalar, herkesin bayılacağı türden. Ponçik Poğaça, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday!

Ponçik Poğaça, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm aile bireylerinin bayılacağı bir tarif. 20 dakikada hazırlayın, çayın yanında sunun ve herkesin beğenisini kazanın!

YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.

Bu kolay ve lezzetli Ponçik Poğaça tarifiyle, kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da zenginleşecek. Pratik adımlarla ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu lezzetli deneyimin tadını çıkarın. Şimdi mutfakta buluşalım ve lezzet dolu anlara yelken açalım!

Editör: Haber Merkezi