Tatlı ihtiyacınızı hızlı ve lezzetli bir şekilde karşılamak için mükemmel bir fikrimiz var: Etimek tatlısı! Bu tarif ile tatlı yapmanın ne kadar eğlenceli ve basit olduğunu keşfedin.

Ani misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı mı arıyorsunuz? Etimek tatlısı, lezzeti ve pratikliği ile kurtarıcınız olacak. İşte bu lezzeti evinizde kolayca yapmanız için her şey.

Etimek tatlısı, hem pratik hem de o kadar lezzetli ki, bir kere denedikten sonra vazgeçilmezleriniz arasına girecek. Ev yapımı tatlıların en güzellerinden biri için işte tarifimiz.

MALZEMELER

12 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı toz şeker

3,5 silme yemek kaşığı un

1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

1/2 paket vanilya

1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket toz krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

TARİF

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.

Yemek davetlerinizi kurtaracak meze tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Nuraniye nasıl yapılır? Yemek davetlerinizi kurtaracak meze tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Nuraniye nasıl yapılır?

Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.

Ardından şekeri ilave edin.

Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.

Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.

Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.

Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.

Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.

Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin.