İsmail Gökgöz, Osmancık’ta bizim Kızılırmak mahallesinin tanınmış gençlerindendir.

Ben 1958 yılında Osmancık’tan tahsil için çıktım. Yıllar sonra (1980-1981) İsmail’le Batman’da karşılaştık.

Akaryakıt darlığı döneminde ben Mobil’de Sevkiyat Büro Amirliği yapıyorum, İsmail’de Batman Sağlık Ocağında doktorluk yapıyordu. Çorum lisesinden arkadaşım İskilip’li Tuğdur Yazgan’da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyordu.

O yıllarda Batman’da her ailede en az, 15-20 çocuk vardır. Sağ olsun sevgili İsmail Batman’da benim ricamla bir çok eve giderek aile planlaması konusunda ailelere ve kadınlara yardımcı olmuştu. Bu özverisini ve insancıl hizmetlerini hiç unutamam.

İşte bu yüzden bugün sizlere böylesine mütevazi ve fedakar doktor İsmail Gökgöz kardeşimi tanıtmak istiyorum.

Dr. İsmail Gökgöz, 1956 yılında Osmancık Kızılırmak mahallesinde doğmuştur. Şevki ve Emine Gökgöz’ün oğludur. Feride ve Şeref Gökgöz’ün kardeşidir. Babası Şevki amca uzun yıllar Osmancık’ta sünnetçilik yapmıştı. Beni ve ağabeylerimi de Şevki amca sünnet etmişti. Ağabeyi Şeref Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Akademisi mezunu olup, uzun yıllar Antalya ve Mersin Orman Müdürlüklerinde muhasebecilik yapmıştı.

Feride ev hanım hanımı olup halen Osmancık’ta yaşamaktadır.

Burada sözü sevgili doktorumuz İsmail Gökgöz kardeşime bırakıyorum.

Ağabeyim Şeref ve annem 24 ve 27 Ekim 2007’de 3 gün ara ile vefat ettiler.

Ben İlk ve Ortaokulu Osmancık’ta okuduktan sonra, 1970 yılında Çorum İlköğretmen okuluna gittim. Öğretmen okulunda okurken, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’na seçildim.Yüksek Öğretmen Okulu hazırlık Lisesini bitirdikten sonra da Dicle Üniversitesi Tıp fakültesini kazandım. 1980 yılında Tıp Fakültesinden mezun oldum.

Askere gidinceye kadar 16 ay süre ile Batman’da Sağlık Ocağı Tabibi olarak çalıştım.

Tatvan’da Tabip Asteğmen olarak askerlik görevimi ifa ettikten sonra 1984 yılında İstanbul’a geldim.

İstanbul’da, dünyada ilk defa kalp naklini gerçekleştiren Dr. Christian Barnard’ın bir süre asistanlığını yapmış olan, tanınmış kalp cerrahı Doç.Dr.Edip Kürklü tarafından açılmış olan Çapa’daki Özel Topkapı Kalp hastanesinde Edip Kürklü ile beraber 12 yıl çalıştım.

Daha sonra Yeşilköy’deki Özel İnternational Hospital’e geçtim.

18 yıl İnternational Hospital’de Kalp Cerrahisi bölümünde çalıştıktan sonra da Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne geçtim. Ve orada da 5 yıl çalıştım ve Temmuz 2018’de aktif çalışma hayatımı sonlandırdım.

1990 yılında Topkapı Hastanesinde çalışırken, aynı hastanede birlikte çalıştığımız İzmit Karamürsel doğumlu Florance Nightingale Hemşirelik Fakültesi mezunu Fetiye Arabacı ile evlendim.İki çocuğumuz var. 1991 doğumlu kızım İrem, Çapa Tıp Fakültesini bitirdi ve halen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde asistan doktor olarak çalışıyor.

!993 doğumlu oğlum Emre, Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim bölümünü bitirdikten sonra bir Danışmanlık şirketi kurdu. Şimdi evde çalışıyor. Aynı zamanda Youtuber’lık da yapıyor. Youtuberlar, açtıkları kanalda, blogda ve sayfada ilgi alanlarını içeren konularda video ekimleri yaparlar, Konu hakkında bilgi verirler. Oğlumuz Emre Gökgöz’ün fit olmak ve fit kalmak isteyenler tarafından takip edilen “Fit Yemek” kanalında kendisini takip eden abone sayısı 602 bini geçti. (Fit= Uygun, zinde, formda demektir.)

İnternette izlediğim Emre maşallah çok başarılı bir genç, işini de çok güzel yapıyor ve hayatını bu kanaldan kazanıyor.

Doktor İsmail İstanbul’da Halkalı’da oturur. İstanbul’da yaptığım Osmancık’lılar toplantılarına mutlaka katılır. İstanbul’da Osmancık’lılar toplantıları çok renkli ve zevkli geçer. Osmancık şivesiyle sohbet eder, Osmancık’ta ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan dostlarımıza telefonla bağlanır tadına doyum olmayan muhabbetler yaparız.

Şimdi bu güzel insan Dr. İsmail Gökgöz’ü bir dörtlükle ifade etmeye çalışayım. .

Doktor İsmail Gökgöz bilgedir, güzel insandır,

Herkese yardım eder, herkes ona hayrandır,

Gösterişten uzak asude bir yaşamı vardır,

Tababet âleminde sevilir, candır, canandır…(Mehmet Özata)

18 Eylül 2020 / Mehmet Özata