Bir senedir Korona bizi mahvetti. Evlerde hapis hayatı herkesi hareketsiz bıraktı. Herkes şişmanladı. Parklarda salına salına yürümeye başladı insanlar.

Moralimiz bozuldu. Bu yüzden biraz hiciv ve mizah iyi gelir diye düşündüm.

1—Evlilik bir filme benzer. Erkek senaryoyu yazar film çevirir. Evlendikten sonra da kadın seslendirmesini yapar.

2—İki Musevi vapurla seyahate çıkmışlardı. Kamarada bulundukları esnada büyük bir fırtına kopar. Biri yatağa uzanır, diğeri feryat ederek dolanır ve “batıyoruz” der. Diğeri, “Ne üzülüyorsun vapur bizim i?

3—Lokantada yeni zenginin masasına yaklaşan kemancı sordu? “Bir serenat ister miydiniz? “ “Teşekkür ederim, ben biftek yiyeceğim.”

4—Aptallığı ile ün yapmış bir mirasyedi, eşi ile gittiği bir lokantada garsona

“Bana beyin getirin!” dedi. Eşi siparişini verip garsonun gitmesini bekledi ve alaylı bir sesle kocasına çıkıştı. “Neyi kimden isteyeceğini ne zaman öğreneceksin? Allah’tan isteyeceğini garsondan istemenin ne anlamı var?”

5—Temel’in ineği hastalanmıştır. Oğlunu çağırır. “Aç ineğin ağzını da bak. Sonra kendisi arkaya geçer. İneğin kuyruğunu kaldırır ve bağırır. Uşağım beni cörey müsün? “Yok baba cöreymeyorum” Temel, “Öyleyse bağursak düğümlenmesüdür”

6—Rahip mezar kazıcısını çağırır. “Yürümüyor azizim, çok içiyorsun. Bütün çevre şikayetçi. Çanları rastgele saatte çalıyorsun. Ölüleri yarıya kadar gömüyorsun. “ “Ahhh… orada durun rahip efendi. Kim geldi itiraz etmeye?”

7—Meşhur Amerika’lı haydut Al Capone “Ben çocukken bana bir bisiklet vermesi için yatmadan önce Tanrı’ya dua ederdim. Daha sonra Tanrı’nın böyle çalışmadığını anladım. Gittim bir bisiklet çaldım ve ondan sonra her gece Tanrı’ya beni affetmesi için dua ettim.”

8—İstatisliklere göre dünyada her beş kişiden biri akıl hastasıymış. Eğer dört tane aklı başında arkadaşınız varsa kendinize dikkat edin.

9—Hasta, “doktor, doktor bacağım ağrıyor, ne yapabilirim?“ “Topallayabilirsin”

10- Başarılı bir erkek karısının harcadığından daha fazla kazanabilen erkektir. Başarılı bir kadın ise böyle bir erkeği bulabilendir.

11- Kadına sormuşlar. “Erkek mi, para mı? “ “Hiç fark etmez” demiş.

“İkisini de harcarım”

12- Feminist kadın haykırmış. “Dünyanın bütün kadınlarına sesleniyorum, mutlaka evlenin, erkekler cezasız kalmamalıdır.”

13—Öğretmen Alper’e tembelliği için çok kızmıştı. “Büyük İskender senin yaşındayken dünyanın yarısını fethetmişti. “ Alper, “Ama öğretmenim, onun öğretmeni de Aristo idi.”

14- Salomon yirminci evlilik yıldönümlerinde karısına aile mezarlığının yan tarafındaki bir mezar yerini satın almıştı. Yirmi birinci yıldönümleri yaklaşırken karısı bu yıldönümü için ne alacağını sordu. Salomon, bu soruya kızdı. “Hiçbir şey almayacağım. Sen daha geçen yıl aldığım hediyeyi bile kullanmadın!”

15- “Anneniz, babanız, eşiniz, çocuğunuz, sevgiliniz kalp krizi geçirirken 112’yi arayıp ambulans çağırmayın. Bildiğiniz, tanıdığınız, tüm cemaatler, tarikatlar, şıhlar, şeyhler, imamlar ve siz kalp krizi geçiren kişiye kurtulması için Allah’a dua edin. Bakalım kurtulacak mı? “

16- Partide seçim listeleri düzenleniyordu. Genel başkan “ aday listesine falan beyi mutlaka katın.” dedi. Partili biri,”Aman sayın başkanım, falan bey aptalın biridir.” Genel başkan, “memlekette hatırı sayılı oranda aptal var. Mecliste temsil edilmek onların da hakkıdır!”

17- Bugün 1 Nisan. Her şeyin yalan üzerine yürüdüğü bir ülkede 1 Nisan yapmak istiyorsanız doğruyu söyleyiniz. (İlhan Selçuk)

Bir dörtlüğümle sizlere veda ediyorum.

Hayatı sorgularsan daha güzel yaşarsın,

Kalıplardan sıyrılır, her şeyi sen yaparsın,

Kader, kısmet diye diye sefilleri oynadık,

Reçetesi yok bu hayatın yaşadıkça anlarsın…(Mehmet Özata) 2/4/21 M.Özata