1—Evlilik bir filme benzer. Erkek senaryoyu yazar, filmi çevirir. Evlendikten sonra da kadın filmin seslendirmesini yapar.

2—Allah ile konuşmak istiyorsan, sessiz bir köşeye geç, konuş. O seni işitecektir. Eğer onun görmek istiyorsan, araba kullanırken SMS yolla.

3—Partide seçim listeleri düzenleniyordu. Genel başkan “aday listesine falan beyi mutlaka katın.” Bir partili “Aman sayın başkanım falan bey aptalın biridir.” Genel başkan memleketimizde hatırı sayılır miktarda aptal var, mecliste temsil edilmek onların da hakkıdır.

4—Bir deniz kazası sonrası Temel ıssız bir adaya düşer. Aradan yıllar geçmiş, yine bir gemi batmış ve can yelekli bir kız yüzerek adaya gelmiş karşısında Temel’i görünce, “yıllardır hasretini çektiğin şeye kavuştuğunu düşünme sakın!” Temel, “Uy yoksa mısır unu cetürmedin mü?”

5—Meşhur Amerika’lı haydut Al Capone, “Ben çocukken bana bir bisiklet vermesi için yatmadan önce Tanrı’ya dua ederdim. Daha sonra Tanrı’nın böyle çalışmadığını anladım. Gittim bir bisiklet çaldım ve ondan sonra her gece Tanrı’ya beni affetmesi için dua ettim.”

6—Rahip Kilise duvarına “Günahlardan yorulduysan içeri gir!” yazılı bir afiş yazmış. Bir süre sonra yazının altına rujla “ Yorulmadıysan şu numaraya telefon et” yazılmış.

7—Fazla makyaj yapan kıza kaportacı Mahmut abinin yorumu, “Bu kadar boya varsa kesin darbe almıştır!”

8—Yapılan istatisliklere göre dünyada her beş kişiden biri akıl hastasıymış. Eğer dört tane aklı başında arkadaşınız varsa kendinize dikkat edin.

9—Başarılı bir erkek karısının harcadığından daha fazla para kazanan erkektir. Başarılı kadın ise böyle bir erkeği bulabilendir.

10-Ölüm döşeğindeki adam karısına, “Sana vasiyetim olsun, ben ölünce bekar komşumuz Hasan beyle evlen.” der. Kadın, “Allah göstermesin, o dinsiz imansızın biri, hem cehenneme de inanmıyor!” İyi ya onu imana getirirsin,” der adam. “Hem seninle evlendikten sonra cehennemin varlığına kesin inanır.”

11-Öğretmen Alper’e tembelliği için kızmıştı. “Büyük İskender senin yaşındayken dünyanın yarısını fethetmişti. “ Ama öğretmenim önün hocası Aristo idi.”

12- Salomon yirminci evlilik yıldönümlerinde karısına aile mezarlığının yanındaki bir mezar yerini satın almıştı. Yirmi birinci yıldönümleri yaklaşırken karısı bu yıldönümünde ne alacağını sordu. Salomon bu soruya kızdı. “Hiçbir şey almayacağım” dedi. Sen daha geçen yıl aldığım hediyeyi bile kullanmadın.

13-Temel’in ineği hastalanmıştır. Oğlunu çağırır., “Aç ineğin ağzını da pak!”

Sonra kendisi arkaya geçer, ineğin kuyruğunu kaldırır ve bağırır, uşak beni cörey musun?” “Yok baba cöreymeyorum” “Öyleyse ineğin bağursağu düğümlenmişdür!”

15-İki Musevi vapurla seyahate çıkmışlardı. Kamarada bulundukları esnada büyük bir fırtına kopar. Biri yatağa uzanır, diğeri feryat ederek dolaşır ve “batıyoruz” der. Diğeri “ Ne üzülüyorsun, vapur bizim mi?”

KESRİYE’Lİ SITKI BEYDEN MUHTEŞEM BİR DÖRTLÜK

Doldur ey saki bu cem bezminde bir gün mey biter,

Boş kalır fâni kadehler tel susar, hey hey biter,

Dem geçer, devran döner, hicran biter, her şey biter,

Boş kalır fâni kadehler tel susar, hey hey biter..

(Yegâh şarkı, beste Muallim İsmail Hakkı Bey)

Bir dörtlük de benden…

Gülelim dostlar, bu dünya ağlamaya gelmez,

Ararsan dağdır dertler, sormaya gelmez,

Olmakta olana gücün yetmezse eğer,

Kadre yaslan, fazla sorgulamaya gelmez…