Evinizde pastane tadında paçanga böreği yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile çayın yanında sunabileceğiniz harika bir lezzet elde edeceksiniz. Çıtır çıtır ve lezzetli paçanga böreği için gereken her şey burada
Çıtır çıtır bir paçanga böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Malzemelerin mükemmel uyumu ve adım adım anlatımıyla, mükemmel börekler yapın. İşte, ev yapımı paçanga böreği tarifi!
Paçanga böreği, özel günlerinizin ve günlük çay saatlerinizin yıldızı olacak. Bu lezzetli ve pratik tarifle, çıtır çıtır paçanga böreklerini kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, evde börek yapmanın püf noktaları!
MALZEMELER
3 adet yufka (dörde bölünmüş)
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
TARİF
Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
Ayçiçek yağını kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.
Bu lezzetli ve çıtır çıtır paçanga böreği tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. Misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak ve eminiz ki bir tane asla yetmeyecek! Şimdi mutfakta bu tarifi deneyin ve çıtır çıtır böreklerin keyfini çıkarın.