Kadınbudu köfte yapımı sandığınızdan daha kolay! Bu tarifle, evinizde profesyoneller gibi köfte yapabilir, tüm ailenizi ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Geleneksel bir Türk yemeği olan Kadınbudu köfte, lezzeti ve görselliği ile bilinir. İşte adım adım bu nefis yemeğin sırları...

Kadınbudu köfte, lezzetli ve pratik bir seçenek arayanlar için mükemmel bir tercih. İster özel bir davet, ister günlük bir öğün için, bu köfte her zaman favori olacak.

Kadınbudu Köfte Tarifi için Malzemeler

Yaz lezzetini kışa taşıyın: Domates Konservesi yapmanın püf noktaları ve pratik yolları Yaz lezzetini kışa taşıyın: Domates Konservesi yapmanın püf noktaları ve pratik yolları

500 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber
yarım su bardağı pirinç
yarım su bardağı un
1 adet yumurta

üzeri için;

2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu

kızartmak için;

sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak kıymayı ikiye bölüp bir yarısını tavaya alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvı yağ ekleyip karıştırın.
İnce ince doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Sarımsağı, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın ve biraz daha kavurup ocaktan alın.
Derin bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir tencerede pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, suyunu süzüp soğumaya bırakın.
Soğuyan kıymanın üzerine haşlanmış pirinci dökün, kıymanın diğer yarısını ekleyip unu ve yumurtayı ekleyin ve iyice yoğurun.
Üzerini streç filmle örtüp buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Köfteyi buzdolabından çıkarıp yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yassı şekil verin.
İlk önce galeta ununa, ardından çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir ve bu tarif ile mutfakta yeni bir soluk getirebilirsiniz. Yapımı pratik olan bu köfte, hem görsel hem de tat olarak sofralarınıza zenginlik katacak. Deneyin, lezzetin keyfini çıkarın ve bu benzersiz yemeği sevdiklerinizle paylaşın. Her lokmasında, geleneksel Türk mutfağının derinliklerine bir yolculuk yapacaksınız.

Editör: Haber Merkezi