Bayatlamayan poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenerek, çocuklarınızın beslenme çantalarını sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarla doldurabilirsiniz. Bu tarif, çay saatlerinizin de yıldızı olmaya aday!

Pastane usulü bayatlamayan poğaça yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu basit ve etkili yöntemlerle, evinizdeki poğaçalar artık daha taze ve lezzetli olacak. Hazır olduğunuzda, tarife başlayalım.

Misafirlerinize sunmak için mükemmel, bayatlamayan poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte adım adım pastane kalitesinde poğaça yapmanın yolları. Poğaça yapımında dikkat etmeniz gereken püf noktalarıyla, her seferinde mükemmel sonuçlar elde edin.

Bayatlamayan poğaça tarifi için malzemeler.

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın

Acı severlere özel: Meze ve kahvaltılar için en lezzetli Acuka tarifi Acı severlere özel: Meze ve kahvaltılar için en lezzetli Acuka tarifi

Bu bayatlamayan poğaça tarifi ile mutfakta yeni bir sayfa açın. Pastane lezzetinde poğaçalarla çay saatleriniz artık daha özel. Bu tarif, poğaçanın uzun süre taze kalmasını sağlayacak püf noktaları ile dolu. Şimdi bu lezzetli poğaçaları deneyin, misafirlerinizi ve ailenizi bu eşsiz tat ile şımartın. Her ısırıkta, ev yapımı poğaçanın verdiği mutluluğu hissedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi