Hindistan cevizi, bu kek tarifi ile mutfaklarınıza tropikal bir esinti getiriyor. Yumuşak hamuru ve hafif ıslak dokusuyla, bu kek hem göze hem damağa hitap ediyor.

Evde Hindistan cevizli kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte adım adım lezzetli bir kek yapmanın yolları, tadına doyum olmayacak bir tarif.

Evde pastane usulü Supangle yapımı: En lezzetli tarif Evde pastane usulü Supangle yapımı: En lezzetli tarif

Eğer siz de Hindistan cevizi lezzetini seviyorsanız, bu kek tarifi tam size göre. Yapımı pratik, sonucu muazzam bu keki denemeden geçmeyin!

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK MALZEMELER:

Keki İçin;

3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin;

1 su bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Sosu İçin;

1 paket süt kreması (Sahne) 200 gr
150 gr tereyağı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK YAPILIŞI:

Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikserle birlikte yaklaşık 10 dakika çırpılır.
Beyaz kabarık bir krema halini aldığında içerisine süt dahil edilip, tekrar çırpılır.
En son un ve kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.
Yağlamış büyük boy fırın tepsisine hamur yayılır.
Ayrı bir kapta hindistan cevizi, vanilya ve şeker iyice karıştırılıp, tepsideki hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.
190-200 derece önceden ısıtılmış (alt-üst) fırın ayarında kek pişmeye bırakılır.
Bu esnada küçük bir sos tenceresinde krema ve tereyağı ısıtılır.
Üzeri iyice kızarmış olan kek yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınır.
Sıcak olan kek, hiç kuru yeri kalmayacak şekilde ısınmış sosla ısıtılır.
Oda ısısında soğuduğunda servise hazırdır.
Afiyet olsun…

PÜF NOKTALARI:

Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.

Sosu hazırlanırken ateşte sadece ısıtılır.(Kaynatmayın)

Hindistan cevizli kek, lezzeti ve pratik yapımıyla mutfaklarınızda yeni bir yıldız olmaya hazır. Bu tarifi deneyerek, tatlı krizleriniz için leziz ve hızlı bir çözüm bulmuş olacaksınız. Üstelik bu kekin her lokması, size ve sevdiklerinize mutluluk getirecek!

Editör: Haber Merkezi