Ispanaklı kek, sağlıklı lezzetler arasında yeni bir yıldız. Hem göze hem damağa hitap eden bu kek tarifi ile mutfakta yeşil bir devrim yaratmaya ne dersiniz?

Ispanağı tatlı bir başyapıta dönüştüren bu ıspanaklı kek tarifi, herkesi şaşırtacak. Sağlıklı, leziz ve rengârenk bir tatlı arayanlar, doğru yerdesiniz.

Sağlıkla dolu bir tatlı mı arıyorsunuz? Ispanaklı kek, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte çocuklarınıza ıspanağı sevdirecek muhteşem tarif.

Malzemeler

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Kek Harcı için:

3 adet yumurta
250 g toz şeker
100 ml sıvı yağ
100 ml Süt
100 g ıspanak püresi
280 g un
5 g vanilin
10 g kabartma tozu

Kreması için:

200 ml Krema,
70 g pudra şekeri
50 g Pınar Beyaz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırını 180°C’ye ayarlayın.

Yumurtaları ve toz şekeri geniş bir kapta 3-4 dk. çırpın.

Sıvı yağ, süt ve ıspanak püresini ekleyip sadece karışana kadar çırpın.

Elenmiş un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin, tekrar karıştırın.

20x20 cm’lik fırın kabınıza kek harcını dökün.

Keki fırına koyun ve 40-45 dk. kadar kontrollü şekilde pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın ve soğuması için oda ısısında 1-2 saat bekletin.

Tamamen soğuduğunda keki iki kat kesin. Alt katman 2 cm kalınlığında olmalı. Üst katmanın yeşil kısımlarını ayırıp, rondoya alın ve tamamen ufalanana kadar çekin.

Kreması için: Soğuk kremayı çırpın, kabarmaya başladığında pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.

Çırpıcıyı havaya kaldırdığınızda akmayacak kıvama geldiğinde Pınar Beyazı ekleyip tamamen karışana kadar çırpın ve kenara alın.

Keki pişirdiğiniz fırın kabını temizleyip kurulayın.

Ispanaklı kekin tabanını fırın kabına yerleştirin. Üzerine kremayı yayın.

En üst katman için de ufaladığınız keki dökerek eşit şekilde yayın. Dilimlere kesin ve servis edin.