Merhaba sevgili Osmancık’lılar;

Geçen hafta İstanbul’a gelen eczacı Mustafa Boyvat kardeşim, Selamiçeşme’de benim hayat alanım olan Özgürlük parkında ziyaretime geldi. Ben kendisini karşıda ziyarete gidecektim ama Mustafa nezaket göstererek Marmaray’la Göztepe’ye geldi.

Mustafa Boyvat kardeşimi çok sever ve sayarım. Osmancık’a her gelişimde kendisini eczanesinde ziyaret eder, Osmancık Haber ve Çorum Haber yazılarımı eczanede bana tahsis ettiği özel odasında yazarım.

Mustafa Boyvat’la parkta uzun uzun Osmancık muhabbeti yaparken bir ara Osmancık’ta efsane haline gelen Doktor Cihat Aytaç’ı sordum. Alanya’ya yerleştiğini ve hayatını anlatan bir kitap yazdığını söyledi. Ben de hemen Cihat beyi telefonla arayarak hal, hatır sordum ve kitabını mutlaka okumak istediğimi söyledim.

yılları arasında tam 12 sene Osmancık Devlet hastanesinde doktorluk ve başhekimlik yapan Cihat Aytaç’ın Osmancık’ta efsane haline gelen başarılı ameliyatlarını, fakir fukarayı ücretsiz tedavi etmesini ve bütün Osmancık halkının isyan etmesine sebep olan haksız tayin olayını yıllardır merak eder dururdum.

Bu yüzden “Bir Cerrahın ve Başhekimin Anıları “adlı kitabını internetten sipariş ederek getirttim. Çok beğendiğim 360 sayfalık kitabı 2 günde zevkle okudum.

Cihat bey kitabında kendisini şöyle tanıtıyor.

“1947 yılında Gümüşhacıköy’de doğdum. İlk ve ortaokulu Gümüşhacıköy’de, liseyi İstanbul Kabataş Erkek lisesinde okudum. 1971 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldum. İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisas yaparak 1976 yılında genel cerrahi uzmanı oldum. Muhtelif hastanelerde genel cerrah olarak çalıştım. Osmancık ve Merzifon Devlet hastanelerinde toplam 22 yıl başhekimlik yaptım. 34 yıllık devlet hizmetinden sonra kendi isteğimle emekli oldum. Daha sonra 12 yıl İstanbul’da özel hastanelerde çalıştım. Toplam 15 binden fazla ameliyat yaptım. 1977 yılında Lütfiye hanımla evlendim. Gözde ve Hande adlı iki evladımız var. Eşimle aldığımız ortak karar sonucu Alanya’ya yerleştik ve orada yaşıyoruz.”

Sevgili doktorumuz Cihat Aytaç’ın adını mutlaka duymuşsunuzdur. Cihat bey, Osmancık’ta hâlâ bir efsane olarak anılır.

Osmancık’ta, pek çok ünitesinin olmadığı köhne Osmancık Devlet hastanesini çalışır ve ameliyat yapılır hale getirmesi, muayenehanesinde fakir, fukara hastaları bedava ameliyat ederek sağlığına kavuşturması dillere destan olmuştur.

Osmancık’ta çok sevilen ve sayılan Cihat beyin, milletvekili seçimlerinde adaylığını koyacağı korkusu sonucu siyasilerin baskısıyla tayini çıkarılınca, tayinin durdurulması için, 63 köy muhtarı ve yüzlerce Osmancık’lıyla beraber o zamanki Başbakan Süleyman Demirel’le görüşmek için Ankara’ya gidilmesi hayranlıkla anlatılır.

Cihat bey kitabında, yaptığı yaklaşık 15 bin ameliyatın öyküsünü, halkla ve hastalarla haşır neşir olmasını çok akıcı bir dille anlatıyor. Cihat beyin hastane donanımlarıyla ilgili olarak siyasilerle yaptığı mücadelesine, tarzına, tavrına, hafızasına ve dürüstlüğüne hayran oldum. Bu muhteşem eseri sizlerin de mutlaka okumasını öneriyorum.

Maalesef, bu güzel kitap kitapevlerinde satılmıyormuş, internetten sipariş vererek getirtiyormuşsunuz. Ben de Babil.com’dan öyle getirttim

KİTABIN ADI; BİR CERRAHIN VE BAŞHEKİMİN ANILARI OP .DR. CİHAT AYTAÇ

İnternet adresleri; 1-dr.com.tr 2-kitapkoala.com 3-kitap365.com

4- fidankitap.com, 5-babil.com ve 6-bkmkitap.com

BAADDİN FIKRALARI

1—Bana yeni bir hayat lazım, eskisini yaşamayı beceremedim.

2—Diyanet’ten Corona virüsüyle ilgili beklenen açıklama geldi ; “Endişeye gerek yok. Elimizde yeterli sayıda imam ve pamuk var.

3—Seni seviyorum… Valla ne yalan söyleyim, ben de kendimi severim. İyi insanımdır, güzel seçim.

4—Demirel’e sormuşlar. “Neden size söven adamı partinize aldınız?” Demirel, “karşıdan bağırıp duruyorlardı. Bizim kapıya bağladık şimdi karşıya sövüyorlar.”

5—Kadın hayattaki en mükemmel enstrümandır. Ama her erkek nota bilmez.