Peynirli gül böreği, pratik malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle herkesi büyüleyecek bir tariftir. Hem çıtır çıtır hem de lezzetli!

En kolay Un Kurabiyesi tarifi: Sadece 3 malzemeyle hazırlanıyor, lezzetine doyum olmuyor En kolay Un Kurabiyesi tarifi: Sadece 3 malzemeyle hazırlanıyor, lezzetine doyum olmuyor

Bu peynirli gül böreği tarifi ile mutfakta pratik ve estetik bir lezzet yaratın. Hem hazırlaması kolay hem de son derece şık bu börek, her sofraya yakışacak.

Çıtır çıtır bir börek arayışındaysanız, peynirli gül böreği tam size göre. Bu basit tarif ile lezzetli böreklerinizi hızla hazırlayabilir, dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Peynirli Gül Böreği Malzemeleri: 

2 adet hazır yufka

İç harcı için: 

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram rendelenmiş beyaz peynir
12-14 sap maydanoz
Tuz
Karabiber

Sosu için: 

100 ml su
100 ml süt
50 ml ayçiçek yağı

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
3 yemek kaşığı susam

Peynirli Gül Böreği Yapılışı:

İç harcı hazırlamak için maydanozların sap bölümlerini ayıkladıktan sonra ince ince kıyın ve tuz ile karabiber ilavesi yaparak derin bir kabın içinde rendelenmiş peynirlerle harmanlayın. 
Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın. 
Yufkalardan birini tezgaha alarak dört eşit parçaya bölün. 
Üçgen formundaki parçalardan birini uzun tarafı size yakın olacak şekilde yerleştirin. 
Hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla yufkanın tamamına sürün. 
Uzun kenara peynirli harçtan ekleyin ve böreği rulo yaparak sarın. 
Ruloyu kendi etrafında çevirerek bir sarmal haline getirin ve gül şeklini elde edin. Kenarı böreğin altına sıkıştırın. 
Bu işlemi tüm parçalar, ardından da diğer yufka için tekrarlayın. 
Üzerine fırın kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine böreklerin hepsini biraz aralıklı olacak şekilde yerleştirin. 
Çırpılmış yumurta sarısını böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Susamları da üzerine serpiştirin. Dilerseniz çörek otu da ekleyebilirsiniz. 
Börekleri 180 derecelik önden ısıtılmış fansız fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca pişirin.
Pişen börekleri yaklaşık 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Peynirli gül böreği, lezzetli iç harcı ve kolay hazırlanışı ile kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu tarif, hem görsel hem de lezzet açısından beklentilerinizi karşılayacak. Hazır yufka kullanarak hızlıca hazırlayabileceğiniz bu börek, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi