ÇORUM Valisi Mustafa ÇİFTÇİ'nin Özgeçmişini valilik sayfasından alarak ben kimdir sorusuna cevap ararken bilmeyenlerimiz benim gibi cahil kalmasınlar diye buraya kopyala yapıştır yaparak öz geçmişini okudum. Etkilendiğim tek yer kendi sözü FELSEFESİ("İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır” felsefesini benimsediğini not olarak düşmüş olmasıydı.

ALACA LİDER GAZETESİNDE VALİLİK EK -2 BİNASININ ÖNÜNDEKİ SOLMUŞ YIPRANMIŞ ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ ile ilgili yazımda valiyi tanımıyorum demiştim. Öğreneyim dedim, kaç yaşında(benden sekiz yaş küçük) nerelerde görevde bulunmuş, hangi okulları bitirmiş diye incelerken şimdi halen (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim hayatını devam ettiriyor. ) olduğunu okuduğumda sevinemedim vali sevinemedim.ÖNCE VALİNİN ÖZ GEÇMİŞİNE BİR BAKALIM..

(1970 yılında Konya'nın Çumra İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çumra'da, Lise öğrenimini Konya'da bitirdi.

1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 85. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

1998 yılında 8 ay süreyle İngiltere'ye gitti. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisinden mezun oldu. Aksaray-Gülağaç, Erzurum-Tekman, Nevşehir-Derinkuyu, Bitlis-Adilcevaz ve Kırşehir-Kaman İlçelerinde Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı yaptı. TBMM’de Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Baş müşavirliği görevlerinde bulundu.

2007 Yılında Selçuk Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi ABD Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında başka bir yüksek lisans çalışmasını tamamlayan Mustafa ÇİFTÇİ, A.Ü. Adalet Bölümünü ve İktisat Fakültesini bitirdi. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim hayatını devam ettiriyor. "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır” felsefesini benimseyen Vali Çiftçi, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile ilimize atanarak 06.11.2018 tarihinde Çorum Valiliği görevine başlayan Vali Çiftçi evli ve üç çocuk babasıdır.)

SONRA BENDEN İYİ BİLDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BAYRAK KANUN MADDELERİNE BAKALIM.

Türk Bayrağı Kanunu

Kanun Numarası: 2893, Kabul Tarihi: 22/9/1983

Yayımlandığı Resmi Gazete:

Tarih: 24/9/ 1983 Sayı : 18171

Yayımlandığı Düstur: Tertip: 5 Cilt : 22 Sayfa : 599

Bayrağın Çekilmesi ve İndirilmesi

Madde 3 – ……..(SADECE İLĞİLİ KISMI ALDIM) Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.

YANİ SİZE BUNU KANUN DİYOR VALİ….

Yasaklar

Madde 7 – Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, (soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek) herhangi bir şekilde kullanılamaz.
Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.

DEVAM EDİYORUZ ……

Neden sevinemediğime gelince hem hukuk biliyorsunuz yada okuyor olduğunuz için hukuk öğreniyorsunuz.!!!

ÇORUM VALİSİ OLARAK İLK AMİRSİNİZ, yani en tepedeki adam. Çorumda olan biten ve ters giden her şeye müdahil olması gereken siz.

27-ağustos-2019 tarihli ALACA LİDER GAZETESİNDEKİ köşe yazımda VALİLİK EK BİNA-2- de rengi solmuş gönderdeki şanlı bayrağımızı hiç görmediğinizi var sayarsam demek ki valilik ek -2- binasına hiç uğramamışsınız.?

Yok, uğradı iseniz bu daha fena girişte gönderde solgun yüz ile size bakan TÜRK BAYRAĞIMIZI SELAMLAMA GEREGİ DUYSAYDINIZ, ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZIN BU HALİNİ GÖRÜR DERHAL MUTLAKA YENİ BİR TÜRK BAYRAĞI İLE DEĞİŞTİRTİRİRDİNİZ… Diye sesli düşünürken kafam karıştı benim bunun hangisi doğru.?

BENCE SİZ EN YETKİLİ MÜLKİ AMİR OLARAK KENDİNİZ HAKKINDA DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATIN.

Ve makam arabanıza binin ÇORUM uluslar arası yol(çevre yolu)köy yolları, İlçeler,fabrikalar, resmi daireler dâhil solmuş TÜRK BAYRAKLARINA SELAM VERMEYİ BİR DENEYİN. BENİM GİBİ ÇILDIRACAĞINIZA OLAN İNANCIMI ÖN AVANS OLARAK SİZE SUNUYORUM SAYIN VALİ…

SİZİN SÖZÜNÜZ (Hayat felsefeniz)İLE BU KÖŞE YAZIMI NOKTALIYORUM "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır”Çorum valisi Mustafa Çiftçi ,

ÇOK HAKLISINIZ VALLA.AYNI FİKİRDEYİZ ….

İki şiir kitabı yazmış, üçüncü kitabı için kafa patlatan,42 yıldır köşe yazıları yazan,( şu an dört gazetede köşe yazarlığı yapan, zamanında radyo, tv programları yapan şair, yazar olarak AYNI FİKİRDEYİZ.

BAYRAK ve VATAN NAMUSUMUZDUR….NOT.156 JANDARMAYI TELEFON İLE ARAMIŞ,GEREKEN YAPILACAK SÖZÜ ALMIŞTIM.