Canınız köfte çektiğinde, eldeki bayat ekmekleri değerlendirmek için harika bir fırsat! Bayat ekmek köftesi tarifiyle, birkaç malzemeyle şahane bir lezzet ortaya çıkarabilir ve ailenizle keyifli anlar paylaşabilirsiniz.

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri olan bayat ekmek köftesi, hem ekonomik hem de pratik bir tarif. Bu tarifle, israfı önlerken lezzetli bir öğün hazırlamanın keyfini çıkaracaksınız.

Bayat ekmek köftesi, hem ekonomik hem de lezzetli bir çözüm arayanlar için ideal bir tarif. Bu kolay ve pratik tarifle, bayat ekmekleri en iyi şekilde değerlendirip nefis köfteler yapabilirsiniz.

Bir dilimle bambaşka dünyalara yolculuk: Çikolata sosun şelale gibi aktığı Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle bambaşka dünyalara yolculuk: Çikolata sosun şelale gibi aktığı Ağlayan Pasta tarifi

MALZEMELER

1 tane bayat ekmek
1 bardak su
1 soğan
1 diş sarımsak
2 yumurta
Birer çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber, kırmızı toz biber, kekik
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 bardak kaşar rendesi

TARİF

Ekmeği küçük parçalara ayırarak bir kaseye alın.
Üzerine su ekleyin ve karıştırıp hamur hâline getirin.
Soğanları rendeleyin ve suyunu sıkıp kaseye ekleyin.
Diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
Harçtan küçük parçalar kopartın ve yuvarlayarak köfte şekli verin.
Tavada yağı kızdırın.
Köfteleri yağda kızartın.

Editör: Haber Merkezi