Etli patates, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, geleneksel bir yemektir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile tüm aile bireylerini mutlu edecek, şahane bir yemek yapmaya ne dersiniz?

Eğer evde lezzetli ve pratik bir yemek yapmak istiyorsanız, etli patates tam size göre. İşte, herkesin beğeneceği bu klasik tarifin püf noktaları!

Anadolu'nun en sevilen hamur işi: Tadına doyum olmayan Kete tarifi Anadolu'nun en sevilen hamur işi: Tadına doyum olmayan Kete tarifi

Klasik Türk yemeklerinden etli patates, her daim favoriler arasında yer alır. Bu tarifle, etin ve patatesin mükemmel uyumunu sofranıza taşıyacak, lezzet dolu bir yemek hazırlayacaksınız.

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı dana eti
2 patates
1 soğan
1 kaşık biber salçası
2 bardak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

TARİF

Etleri kızgın tavada rengi değişene dek kavurun.
2 bardak kaynar su ekleyin ve suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin.
Yemeklik doğradığınız soğanları ve salçayı ekleyip kavurun.
Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve karıştırın.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve pişirin.
Pişerken tuzunu ekleyin.
Patatesler yumuşayana dek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
 

Editör: Haber Merkezi