Genel

Akademisyenlere göre leyleklerin erken göçü sert geçecek kışın habercisi

- OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Bahadır: - "Özellikle 1979-2012 yıllarını kapsayan çalışmamız neticesinde biz 1984, 2005, 2010 ve 2011 yıllarını referans alarak bu tarihlerle ilgili bir analiz gerçekleştirdik. Bu tarihlerde leyleklerin normal geri dönüş tarihleri olan 26 Ağustos'tan önce yani yaklaşık olarak 12-13 Ağustos'ta döndüklerini gördük. Bu tarihlerden sonraki kış, aşırı derecede sert, kar yağışlı ve soğuk geçiyor"

Abone Ol

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Afyon Kocatepe Üniversitesinden (AKÜ) iki akademisyenin yaptığı araştırmaya göre leyleklerin erken göç etmesi kışın sert geçeceğine işaret ediyor.

OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }