Bu sodalı banyolu börek tarifi, buzluğa atılıp istenildiğinde pişirilebilir, böylece her zaman taze börek sunabilirsiniz.

Sodalı banyolu börek, beş çaylarının ve ani misafirlerin favorisi olacak. Pratik ve lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Sodalı banyolu börek tarifi ile çıtır çıtır börekler yapın. Buzlukta saklanabilen bu börek, istediğiniz zaman pişirilebilir.

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.

Uzun süre taze kalan lavaşlar için basit sırlar: Bayatlamayan lavaş nasıl yapılır? Uzun süre taze kalan lavaşlar için basit sırlar: Bayatlamayan lavaş nasıl yapılır?

İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.

Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.

Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.

180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı banyolu böreğiniz hazır. 

Sodalı Banyolu Börek tarifimizi denediğinizde, bu lezzetli ve pratik böreği her zaman elinizin altında bulundurabileceksiniz. Buzlukta bekletip, misafirlerinize hızlıca sunabileceğiniz bu börek, lezzetiyle herkesi memnun edecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi