Geçtiğimiz yıl şehit olan Mustafa Ayna´nın ölümünün birinci yılı dolayısıyla baba ocağında mevlit okutuldu.

Şehit babası Muzaffer Ayna tarafından düzenlenen mevlide Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ´de davet edildi.

Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sadık Demirkol ve yönetim kurulu üyeleri Zeki Dilmen, Nurettin Kaya, Ali Aslan, Mustafa Kandemir ve Mikail Demirkol´un katıldığı mevlidi şerif sonrası şehit babası Muzaffer Ayna´ya şehitlik albümü hediye edildi.

Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sadık Demirkol, şahit ailesinin acısına ortak olmak amacıyla programa katıldıklarını ifade ederek, “Bizler birçoğumuz ya şahit babasıyız ya da gaziyiz. Aradan uzun yıllar da geçmiş olsa hepimizin acısı hem taze hem de ortak. Her ne kadar evlat acısını tatmış olsak ta evlatlarımızın şehitlik mertebesine erişmesinden dolayı da gururluyuz. Dernek olarak acılarımızı paylaşarak hafifletmeye çalışıyoruz. Şehitlerimizin kanları içinde bulunduğumuz toprakların vatan olarak kalması için akıyor. Göklerde dalgalanan al bayrağımıza şehitlerimizle damlada olsa renk vermekten gururluyuz” dedi.

Dernek üyeleri daha sonra Osmancık Şehitliğini de ziyaret ederek Şehit Mustafa Ayna, Aybüke Yalçın ve tüm şehitleri mezarları başında anarak dua ettiler.