Çorum Şehit Gazi Sendikası Osmancık'ta üyeleriyle yemekte buluştu.
Çorum Şehit Gazi Sen İl Başkanı Arafat Yavuz, bundan sonra sendikacılık anlamında daha güzel günlerin kendilerini beklediğini ve Genel Başkan Fatih Ocak’ın yetkili olunması halinde neler yapacağını anlattı.
Yavuz, "%5+%5 + aylık enflasyon farkı ve refah payının altında hiçbir teklife imza atmayacağız. Emeklilerimize verilen bayram ikramiyelerinin tüm kamu görevlilerine verilmesini sağlayacağız. Her kuruma kurum içi uzmanlık hakkı getirerek, tüm kurumları uzmanlaştıracağız" dedi. Çorum Şehit Gazi Sen İl Başkanı Arafat Yavuz, açıklamasında şunları dile getirdi:
"Sözleşmeli tüm personelin kadroya geçirilmesini sağlayacağız. Ek ödemelerin SGK primlerine yansımasını sağlayacağız. ‘Eşit işe eşit ücret’ kavramını doldurarak kurumların iş yoğunluğu, hizmet kitlesi ve devlet kaynaklarına etkisini dikkate alarak yeniden değerlendirme yapacağız.
Mülakatların; belirli zümre ve kitleye torpil yapma aracı olmaktan kurtarıp adaletli bir mülakat sistemi getireceğiz. Büyükşehirlerde ve 1. Dereceli terör bölgelerinde görev yapan kamu görevlilerine kira yardımı yapılmasını sağlayacağız. 3713 sayılı Kanun kapsamındaki malul ve gazilerin (3713 sayılı Kanunun ek birinci maddesinin üçüncü fıkrasının (a), (b), (c) ve (ç) bentlerinde sayılan maluller ile 670 sayılı KHK’nın 9 uncu maddesine göre tazminat hakkından faydalanan gaziler); ilköğretim, ortaokul, ilkokul mezunu olmaları halinde atama teklifleri “memur” unvanlı kadrolara yapılmıştır. Tüm Gazi ve Şehit Yakınlarından ilköğretim, ortaokul, ilkokul mezunu olanların hepsi, ayrım yapılmaksızın 'Memur' kadrosuna atanmalıdır.
3713 sayılı Kanun kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına atanan Gazi, Gazi Ve Şehit Yakınları; atandıktan sonra bitirdikleri üst öğrenimlerine göre; sınavsız unvan değişikliği hakkı getirilmelidir.( Bu değişiklik 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununda yapılmıştır.) 3713 sayılı Kanun kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına atanan Gazi, Gazi Ve Şehit Yakınlarının kadrolarının tamamı şahsa bağlı kadro yapılmalıdır. Gazilerimize 3600 gün ile emeklilik imkânı sağlanmalıdır.
Üniversitelerde görevli; Gazi, Gazi Ve Şehit Yakınları’na üniversiteler arası naklen geçiş imkânı tanınmalıdır. Şehit yakınlarının (Çocuğu, kardeşi) süresiz tanıtım kimlik kartı verilmelidir. 2014-2016 yılları arasında atanan, Gazi Ve Gazi Ve Şehit yakınları Mezuniyetlerine bakılmaksızın, Memur(Ş), Hizmetli(Ş), Sürekli İşçi kadrolarına atanmıştır. 2016 Eylül ayından itibaren yapılan atamalar ise Mezuniyetlere göre ve Unvanlara uygun kurumlara yapılmıştır. Ara dönemde atananların bazıları Unvanlarını almasına rağmen Unvanlarına uygun işler yapamamaktadır.
Bu sebeple bu ara dönemde atanan; Gazi Ve Gazi Ve Şehit yakınlarına bir defaya mahsus Unvanlarına uygun, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına naklen geçiş yapabilmelidir.
Terörle mücadele yaralanıp gazi sayılmayanlara gazi kimlik kartı verilmesini sağlayacağız. Engelli kardeşlerimizin; yardımcı hizmetli kadrolarının tamamının ‘memur’ kadrosuna geçirilmesini sağlayacağız.
Yetiştirme yurdundan gelen kardeşlerimizin ve engelli kadrosunda göreve atandıktan sonra bitirdikleri bölüm unvanlarına göre sınavsız unvan değişikliklerinin gerçekleşmesini sağlayacağız.
Gazi, Gazi Ve Şehit Yakınları , Engelli Ve Sosyal Hizmet kanunundan atanan yurt kardeşlerimizden müstafi sayılan ve istifa edenlere bir defaya mahsus görevlerine dönme hakkı verilmesini sağlayacağız."