Osmancık Öbektaş Köyü’nde ağaçlandırma seferberliği başlatıldı.

Öbektaş Köyü Muhtarı Asım Çolak’ın Orman İşletme Şefliğinden temin ettiği ceviz ve badem fidanları toprakla buluşturuldu.

Öbektaş Köyü Muhtarı Asım Çolak öncülüğünde köyde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilk etapta bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Orman İşletme Şefliğinden temin bin adet badem ve 500 adet ceviz fidelerini köy halkı ile birlikte toprakla buluşturan Muhtar Çolak, ağaçlandırma işleminin devam edeceğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde de 200 adet çam fıstığı fidesini toprakla buluşturacaklarını kaydeden Çolak, “ağaçlandırma seferberliğimizin amacı hem köyümüzdeki yeşil alanı arttırmak hem de fideler büyüdüğü zaman elde edilecek ürünlerin satışlarından köyümüze ek gelir sağlanacak.

Diktiğimiz fideler ürün vermeye başladığında köyümüze ciddi anlamda gelir sağlayacak ve eksiklerimizi bu gelirden karşılayacağız.

Ağaçlandırma seferberliğimizde fidelerin teminini sağlayan Osman İşletme Şefliği yetkililerine ve dikim aşamasında büyük gayretle çalışan köy halkıma teşekkür ediyorum” dedi.