Osmancıklı hemşehrimiz eski Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Aksan (62) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mustafa Aksan, Muğla'da düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Muğla’da 1996-2011 yılları arasında Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten hemşehrimiz Mustafa Aksan’ın cenaze törenine katıldı. 15 yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Aksan için Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi.
Törene Bakan Selçuk'un yanı sıra AK Parti Muğla milletvekilleri, Vali Esengül Civelek, eğitim çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merhum eski Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan’n eşi Emine Enise Aksan ve öğretmen kızı Merve Aksan’a başsağlığı diledi.


 

MUSTAFA AKSAN KİMDİR?
 

"Mustafa Aksan, 1958 yılında Çorum ili Osmancık ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Turizm Yüksek Öğretmen Okulunda tamamladı. Öğretmenlik hayatına 1981 yılında Ankara Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde başladı. 1982 yılında atandığı Muğla Anadolu Otelcilik ve Meslek Lisesinde öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu.
1996 yılında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladı. Emekli olduğu 2012 tarihine kadar, 15 yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Mustafa Aksan evli ve 1 kız babasıydı.
Muğla’da 1996-2012 yılları arasında Muğla Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. Aksan, kentte ‘Muğla'nın Demirel'i olarak adlandırılıyordu. Mustafa Aksan, görevde bulunduğu süre içerisinde 7 kere görevden alınmış, 8 kez mahkeme kararı ile görevine geri dönerek dikkat çekmişti.
Koalisyon iktidarının son döneminde bir kez daha görevinden alınan Mustafa Aksan, hemen mahkemeye başvurmuş, faks emriyle yerine vekaleten atanan Milli Eğitim Müdürü’nün yazısı Muğla Valiliği’ne ulaşmadan jet hızıyla yürütmeyi durdurma kararı aldırarak tekrar görevine geri dönmüştü.
2008 yılında bir kez daha görevden alınarak İzmir'e öğretmen olarak atanan Mustafa Aksan bu kararın hemen ardından kalp krizi geçirdi. Hastanede tedavisi tamamlanan ve taburcu olan Mustafa Aksan, yeniden görevine dönmek için mahkemeye başvurdu. 2008 yılının Temmuz ayında mahkeme Mustafa Aksan’ı yine görevine iade etti.
Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Bir süre sonra da bakanlığın itirazı reddedildi ve 2008 yılının Eylül ayında Aksan, alındığı görevine 8. kez geri döndü. 2008 yılından 2012 yılına kadar Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü görevine devam eden Mustafa Aksan, kendi isteği ile 2012 yılında emekliye ayrıldı."