Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl düzenlen Çorum il geneli imam hatip liseleri arası “Genç Sada Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışması Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinasyonunda Osmancık Beylerçelebi Camiinde yapıldı.

Okuma sırasının ve okunacak yerlerin kura ile belirlendiği yarışmada toplam 10 Anadolu imam hatip lisesi yarıştı.

Yarışmada Çorum Merkez Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yasin Şeker birinci olurken, Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mustafa Işık ikinci, Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yavuz Selim Bardak ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren ve katılan tüm öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.

Yarışmada ilk üç dereceyi elde eden öğrencilere çeyrek altın, gömlek ve spor ayakkabı, diğer öğrencilere de gram altın, gömlek ve spor ayakkabı hediye edildi.

Yarışmada birinci olan Yasin Şeker’e ödülü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, ikinci olan Mustafa Işık’a Osmancık İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, üçüncü olan Yavuz Selim Bardak’a ise İmam Hatip Okulları Osmancık Koordinasyon Başkanı ve AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör tarafından takdim edildi.

Diğer yarışmacı öğrenciler ise ödüllerini Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Ayyıldız’ın elinden aldılar.