Osmancık Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklara başladı.

Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı, yıl boyunca devam ettirdiği yardım faaliyetlerini Kurban Bayramında da devam ettirecek.

Bu kapsamda Vakfa kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverlerin vakfa uğramaları veya telefonla iletişime geçmeleri yeterli olacak.

1995 yılında kurulan Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı hakkında bilgi veren

Vakıf Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak, vakıf faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Osmancık’ta bir zat varmış ve çobanlık yaparmış. Geleni, geçeni ağırlar onları hoşnut edermiş. Sanki çınar gibi gölgesinde barındırırmış garibanı, fakiri, yoksulu ve yetimi. İsteyene aş isteyene yoldaş olurmuş, insanları hoş, yaratanı hoşnut (razı) edermiş.

Sonra ulu çınar terk edilmiş, kurumaya bırakılmış. Yıl 1995. Ulu çınarda yeni bir filiz oluşmuş. Osmancıklılar su vermiş, kollamışlar çınarı. Çınar dallanmış gölge olmuş garibana fukaraya.

Osmancık’ta uğrak yeri olmuş çınar gölgesi. Ramazanda iftar yemeği, okumak isteyen garip gençlere barınak - sığınak olmuş. Osmancıklı büyütmüş çınarı, ululaştırmış.

Tam seksen yedi garip, fakir ama başarılı gence mekan olmuş çınar gölgesi. Adına yakışır hal almış. Osmancık’ta Koyunbaba Eğitim Ve Kültür Vakfı açıkta bırakmamış okumak isteyip de Osmancık’a gelen gençleri.

Bağrına basmış, onlara aş vermiş, elbise vermiş, yurt vermiş. Osmancıklılar ne iyi etmişler bu çınarı büyütmüşler. Bu çınar kurumasın bu vakıf yok olmasın. El verelim, birlik olalım hoş edelim insanları, hoşnut edelim yaradanı Koyunbaba Vakfı, Osmancıklı hayırseverlerle beraber yaşayacak,

Hayırseverlerin göz nuru olacak. Osmancıklı yaşatacak Osmanlı’nın emaneti olan bu çınarı.

22 yıllık Vakfımızı hayırsever vatandaşlarımız ve özverili çalışmalarımız sonucu çok şükür bugünlere getirdik.

İnşallah bizimle veya bizsiz bu derneği Osmancıklılar yaşatacaktır bundan hiç şüphemiz yok.

Kurban Bayramının yaklaşması ile yapılacak kurbanların Vakfımıza bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşların vakfa uğramaları veya telefonla iletişime geçmeleri yeterli olacaktır.

Ayrıca yaz tatilin azalması ile eğitim ve öğretim yılına yaklaşırken ben Osmancık’ta okumak istiyorum. Kalacak yatacak yerim yok diyen ihtiyacı olan tüm öğrencilerimizi sabah, öğlen ve akşam yemek dahil olan vakfımıza bekliyoruz”

Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı’na 0364 611 33 77 veya 0532 743 83 40 nolu numaralardan veya Osmancık Gemici Mahallesi Orman İşletme Dairesi yanında bulunan adrese bizzat gelerek iletişime geçebilirsiniz.