7 yaşındaki Mehmet Emre kağıda çizilen Türk Bayrağı'nı çöpten alıp öğretmenine götürdü.

Çorum’un Osmancık İlçesinde 7 yaşındaki 2. Sınıf öğrencisi Mehmet Emre Şanver, kağıda çizilen Türk Bayrağı'nın simgesi olan ay ve yıldızı çöpte görmesi üzerine önce aldı öptü sonrada alnına götürdü, ardından öğretmenine teslim etti. O anlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Osmancık İlçesinde yaşayan ve Akşemseddin İlköğretim Okulu 2/ B sınıfı öğrencisi 7 yaşındaki Mehmet Emre Şanver, okuldan eve gitmek üzere yola çıktı. Tam okulun bahçe kapısından çıkacağı sırada kağıda çizilen Türk Bayrağını gördü. Kağıdı yerden alarak önce öpen ve ardından alnına götüren minik öğrenci çizimi öğretmeni Nurcan Çayır’a teslim etti. Öğretmen Çayır ise Mehmet Emre Şanver’e teşekkür ederek, saçını okşadı.

BEN BU SAYGIYI AİLEM VE ÖĞRETMENİMDEN GÖRDÜM

Bayrak resmini yerde görünce dayanamadığını belirten Mehmet Emre Şanver ise,“O gün zil çalmıştı, eve giderken bayrağımızı yerde gördüm ve üç kere öptüm. Bu hareketimi öğretmenim görmüş ve beni çağırdı. “Aferin oğlum” dedi. Ben bu saygıyı ailemden ve öğretmenimden gördüm” dedi.

ONLARI VATANINA BAYRAĞINA MİLLETİNE BAĞLI YETİŞTİRMEK BİZLERİN GÖREVİDİR

Öğretmen olan baba Erdal Şanver ise "Bir öğretmen olarak Vatanına, Milletine, Bayrağına bağlı bir nesil yetiştirmek bizlerin görevi ben oğluma çok teşekkür ediyorum. Oğlum bizi gururlandırdı.” dedi.