Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Vekili, aynı zamanda Yayla Haber, Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazetesi imtiyaz sahibi Hacı Odabaş, Tokat'ta cemiyet başkanlarının toplantısına katıldı.

Karadeniz gezi programı çerçevesinde, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Aslan, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ve Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Vekili Hacı Odabaş, Tokat’a giderek Cemiyet Başkanı Cemal İncesoyluer’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette mesleki sorunlar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Tokat’ın tarihi ve kültürel zenginliğinin turizme dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Dim, “Bütün Anadolu şehirlerin ortak kaderi haline gelmiş bir durum var. Bu da bir türlü şehirlerimizin görünür olamayışıdır. Görünürlük, her ne kadar göreceli bir kavram ve ifade olsa da, rasyonel bir yaklaşımla böylesine antik çağdan, Selçuklu ve Osmanlı’ya kadar uzanan tarihi ve kültürel değerler zengini olan Tokat gibi şehirlerimiz, yeni anlayışlarla turizm kapılarını zorlamaları gerekiyor. Bu tür tarihi envanteri olan şehirlerimiz, akılcı tanıtım ve yurtdışı bağlantılarıyla, hem istihdam sorununu çözebilir, hem de kalıcı yatırımları kazanabilir” dedi.

Başkanlara Pirhan’da Tokat Kebabı ikram eden TGC Başkanı Cemal İncesoyluer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tokat’ımızda un var, yağ var, şeker var, inşallah bu yeni dönemde helvayı da yapmayı başaracağız. Özellikle Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hayata geçirdiği projeleriyle adeta turizm alt yapısını da hazırlıyor. Tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim, bizi onurlandırdınız” ifadelerini kullandı.