Osmancık CHP İlçe Başkanı Eker, Türkiye'de evine helal lokma götürmek için gecesini gündüzüne katan işsizlik kaygısıyla mücadele ederek çalışan yaklaşık 29 milyon asgari ücretli işçinin bulunduğunu söyledi. 
Eker, "Bu emekçi kardeşlerimiz bir aydır görüşmeleri süren asgari ücret kamuoyundan gelecek iyi haberleri bekliyordu. Kapalı kapılar ardından yaklaşık bir ay süren toplantılar sonucu açıklanan asgari ücret bedeli kabul edilebilir değil. Bu asgari ücreti bedelli insanlık onuruna yakışmıyor. Alın teriyle çalışan işçilerimizin emeği sömürülüyor" dedi.
Osmancık CHP İlçe Başkanı Sadık Eker'in asgari ücret ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:
"Açlık sınırının 2.100 lira olduğu günümüzde 2.324 TL ücretle bir vatandaş ne yapabilir, evini nasıl geçindirebilir? Bir baba çocuğunun cebine nasıl harçlık  koyabilir? İnsanlarımız geçim sıkıntısı yüzünden intiharın eşiğine sürükleniyor. İnsanımız artık yarından umutsuz. Vatandaşımızın faturalarını ödeyemez oldu. Her bir Suriyeliye 126 veriliyor. Suriyeliler 2016’dan 2019’a kadar 4 milyar 400 milyon gibi bir kaynak ayrılmış bizim halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor.  Adeta kendi yurdunda yapana muamele görüyor. İktidar vatandaşının aklıyla dalga geçiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."