Osmancık’ta, iki engelli vatandaşa akülü arabaları teslim edildi.

Osmancık’ta yürüme engelli olduğu için evlerinden çıkamayan Nevin Dinç ve Dursun Çevik isimli vatandaşlar, akülü arabalarına kavuştu.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Yücel ve Celalettin Aksan, Çorum İl Özel İdaresi tarafından temin edilen akülü arabaları sahiplerine teslim etti.

Akülü arabalarına kavuşan Nevin Dinç ve Dursun Çevik, artık sokağa rahatça çıkabileceklerini belirterek Yücel ve Aksan'a teşekkür ettiler.

Teslim edilen son 2 akülü araba ile birlikte Osmancık’ta 2016 yılında 3 adet olmak üzere toplams5 adet akülü araba dağıttıklarını belirten AK Parti Osmancık İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yücel şu açıklamayı yaptı: "Bunlardan 3’ünü 2016 yılında dağıttık. Son verdiklerimizle 2017'de dağıtılan akülü araba sayısı 5' e ulaştı. Parti olarak birçok engellilerimize akülü arabanın yanında maaş ve evde bakım parası da veriyoruz. Amacımız onları topluma kazandırmak, kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabilmesi.

Bu konuda Başbakanımızın kesin talimatı var, 'Engelli dağın tepesinde olsa da ulaşacaksınız, ulaşamıyorsanız görevi bırakacaksınız' diye.

Bizim parti teşkilatımız da ev ev, köy köy dolaşarak ihtiyaç sahibi engellileri tespit ediyor. Biz de uygun olan ve gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara arabaları teslim ediyoruz"

AK Parti Osmancık İl Genel Meclisi üyesi Celalettin Aksan da yaptığı açıklamada "İhtiyaç sahiplerini muhtarlar kanalıyla, parti temsilcilerimiz kanalıyla tespit ediyoruz.

Gerçekten ihtiyacı olan engeli vatandaşlarımıza akülü araba teslim ediyoruz. Bu tür sosyal amaçlı çalışmalarımız aralıksız sürecek" dedi.

Akülü arabalarına kavuşan Nevin Dinç ve Dursun Çevik isimli vatandaşlar ise "Bizler yürüme engelli olduğumuz için yalnız dışarıya hiç çıkamıyorduk. Toplumdan uzak kalıyorduk. İnşallah bundan sonra hem evden dışarıya çıkacağız, hem de kendi ihtiyaçlarımı karşılayabileceğiz. Bizlere bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyoruz, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Yücel ve Celalettin Aksan ile il Özel İdaresi'nden Allah razı olsun” şeklinde açıklamada bulundular.