Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Çorum’a geldi.

Çorum programı dahilinde ilk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Eroğlu, çiçekle karşılandı. Karşılama töreninde Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkanı Mehmet Karadağ, çok sayıda daire müdürü ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Valilik makamına geçen Bakan Eroğlu, Vali Necmeddin Kılıç’tan Çorum hakkında bilgiler aldı.

Ardından da açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, müteşebbis insanların bulunduğu bir kent olan Çorum’u sevdiklerini ve vefa borçlarının olduğunu dile getirdi. Çorum’a her yıl geldiğini ve her geldiğinde de heybelerinin dolu olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da Çorumlulara selamlarını getirdiğini vurguladı.

71 milyon TL tutarındaki yatırımların temel atması için Çorum’a geldiğini belirten Bakan Eroğlu, yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Çorum’da yapılan yatırımlarla ilgili de paylaşımlarda bulunan Bakan Eroğlu, 170 köyde ceviz başta olmak üzere ormanların oluşması için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Tıbbi aromatik bitkilerin öneminden de bahseden Bakan Eroğlu, Türkiye’nin bütün iklimlerin kavşak noktasında bulunduğunu söyleyerek, Çorum’u da Tıbbi aromatik bitkilerle ilgili projenin yürütüleceği iller arasına dahil ettiklerini açıkladı.

Çorum’a hükümetlerinin çok önem verdiğini dile getiren Bakan Eroğlu, Çorum’a yapılan yatırımlarla ilgili kitapçıkta yer alan hizmetleri de anlattı.

Çorum’un yıldızının parlak olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, Çorum’un da içinde olduğu Orta Anadolu Projesi’ni anlatırken, ilimizin de bundan fazlasıyla payını alacağını dile getirdi.

Bakan Eroğlu, tabiat turizminin geliştirilmesi için bir mastır planı hazırlandığını ve Çorum’u bu alanda da bütün dünyaya tanıtımının amaçlandığını da sözlerine ekledi.